Piscina Diavolului, atracţie naturală fascinantă, dar şi periculoasă

1 shutterstock 488817493 jpg jpeg

În lume există numeroase piscine naturale. Una dintre ele este Piscina Diavolului. Este vorba despre un ochi de apă, care se formează din august până în ianuarie pe buza cascadei Victoria, aflată pe fluviul Zambezi, la graniţa dintre statele africane Zambia şi Zimbabwe.

Cu o înălţime de 108 metri, cascada Victora este una dintre cele mai spectaculoase din lume. Este un loc care nu este indicat să fie vizitat de persoanele cu rău de înălţime. Pentru cei curajoşi, se recomandă să fie vizitată în sezonul uscat, între lunile august şi ianuarie. Turiştii care au curaj să se avetureze aici vor experimenta senzaţii interesante.

Apele curg cu 800 de milioane de litri pe minut şi doar stâncile îi protejează pe turişti să nu fie luaţi de valuri. Este un loc foarte periculos şi nu degeaba se numeşte Piscina Diavolului. Ca un detaliu inedit, aici există şi „Fotoliul Diavolului”, unde turiştii se pot relaxa, în timp ce în spatele lor se dezlănţuie apele învolburate.

Este bine de ştiut că turiştii au acces aici doar dacă sunt însoţiţi de un ghid local, care cunoaşte măsurile care trebuie luate pentru a putea fi prevenită o tragedie de proporţii. Există riscul ca o persoană să calce dincolo de bariera de stânci care separă piscina de căderea de apă.

O eventuală cădere de la această înălţime nu oferă posibilităţi de supravieţuire. În plus, chiar şi în cazul unei supravieţuiri miraculoase, crocodilii care aşteaptă jos sunt o provocare grea chiar şi pentru cei mai curajoşi turişti.

Pentru a ajunge la această piscină, turiştii trebuie să parcurgă pe jos un traseu de o oră pe un drum abrupt.Recente

Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg
Dakota Johnson jpg
panza de paianjen shutterstock 1761418589 jpg