Poltergeist de România: cazul Eleonora Zugun sau fata-diavol

1 shutterstock 1181228329 jpg jpeg

În anul 1926, Eleonora Zugun, o copilă din România care avea pe atunci 13 ani şi care a fost protagonista unor întâmplări care sfidau normalul, a fost dusă la Londra de o contesă. Fata a fost monitorizată de Harry Price, reputat parapsiholog britanic în acele timpuri, care a observat la ea fenomene ieşite din comun sau întâmplările de tip poltergeist.

Eleonora Zugun a fost un subiect fascinant pentru presa vremurilor în care a trăit. Ea a fost dusă la Londra de contesa de origine română Wassilko-Serecki pentru a fi testată în privinţa manifestărilor de tip poltergeist care îi erau atribuite.

Parapsihologul Harry Price a umplut pagini întregi de observaţii cu fenomenele neobişnuite care se petreceau în prezenţa Eleonorei. Fata a fost monitorizată la Laboratorul Naţional de Cercetare Psihică. Aici, ea a fost protagonista unui fenomen de tip poltergeist. Mai exact, în timp ce mai multe persoane îşi serveau ceaiul, Eleonora a ridicat o ceaşcă de pe masă, apoi a ţipat şi şi-a tras mâneca hainei, lăsând la vedere urme adânci de dinţi înfipţi în carne, ca şi cum ar fi fost muşcată de un animal sălbatic. Urmele dinţilor au luat o nuanţă albă, după care s-au transformat în umflături mari. Este unul dintre multele fenomene poltergeist care au avut-o ca protagonistă pe Eleonora.

Mister neelucidat

stanga
dreapta
2 eleonora zugun um 1935 jpg jpeg

Stigmatele spontane de pe corpul copilei au rămas un mister nerezolvat. S-a avansat ideea existenţei unor boli, pentru ca, în final, să afirme că acestea erau în strictă legătură cu psihicul tinerei. După orice fenomen paranormal sau semne pe corp, pulsul Eleonorei creştea, ceea ce poate arăta legătura fizicului cu mentalul. Nu a fost oferită o explicaţie clară privind capacităţile ieşite din comun ale fetei. Către sfârşitul anului 1927, fenomenele paranormale care se petreceau de obicei în prezenţa fetei au dispărut. Eleonora a devenit ucenic într-un salon de coafură, iar în 1929 s-a despărţit de contesă, revenind în România, unde a dus o viaţă obişnuită. Până la sfârşitul zilelor, nu a mai fost martora vreunui eveniment asemănător cu cele petrecute în adolescenţă.

Foto: Shutterstock/WikipediaRecente

Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg
Dakota Johnson jpg
panza de paianjen shutterstock 1761418589 jpg
film mut shutterstock 1208134459 jpg