Povestea furtului tabloului „Mona Lisa‟. Chiar şi artistul Pablo Picasso s-a aflat pe lista suspecţilor

1 shutterstock 278653340 jpg jpeg

În dimineaţa zilei de 21 august 1911, înainte de deschiderea Muzeului Luvru, tabloul „Mona Lisa‟ a fost furat fără ca paznicii să relizeze acest lucru. Hoţul a avut un motiv incredibil pentru gestul său.

În momentul în care s-a observat lipsa celebrului tablou pictat de Leonardo da Vinci mulţi au crezut că a fost mutat pentru o şedinţă foto. Curios, furtul nu a fost sesizat decât a doua zi după întâmplare. Imediat, a fost declanşată o anchetă, în care s-a folosit şi o tehnică nouă pentru acele timpuri: amprentarea. Chiar şi fără faimoasa pictură, oamenii vizitau muzeul Luvru şi chiar aduceau flori, pe care le depuneau în faţa peretelui în care s-a aflat tabloul. S-a oferit şi o recompensă pentru oricine avea informaţii care să ducă la prinderea hoţului. Pe lista suspecţilor s-au aflat şi Guillaume Apollinaire şi Picasso.

Hoţul, prins după doi ani

Ancheta a fost anevoioasă şi nicio pistă nu părea să îi ducă pe oamenii legii pe urmele hoţului. Abia după doi ani a fost prins făptaşul. Acesta era italianul Vincenzo Perugia, tâmplar şi zugrav, fost angajat la Luvru, care a lucrat chiar la lama de protecţie din faţa tabloului. El nu s-a aflat niciodată pe lista suspecţilor. Perugia a fost prins de autorităţile italiene la Florenţa, unde acesta intenţiona să o ducă la Galeriile Uffizi, acolo unde el credea că îi este locul. A cerut o sumă de bani mică, bărbatul susţinând că a făcut acest gest din patriotism.

Au fost scrise şi cărţi care relatează celebrul caz de furt, printre acestea numărându-se: „Vanished Smile: The Mysterious Theft of Mona Lisa‟  („Surâsul furat: Misteriosul furt al Mona Lisei‟), de R.A. Scotti şi „The Crimes of Paris: A True Story of Murder, Theft, and Detection‟ („Crimele Parisului: O poveste adevărată despre crimă, furt şi investigaţie‟), de Dorothy şi Thomas Hoobler.



Recente

marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg
Cristiano Ronaldo este in vacanta cu familia  jpg
Bella Hadid  foto   Shutterstock jpg
Keely Brosnan si Pierce Brosnan  jpg