Poveşti adevărate, dar prea ridicole pentru a fi incluse în filme. De ce a fost eliminat proiectul cu pisicile din „Podul Spionilor‟

1 bridge of spies jpg jpeg

Filmele istorice sunt producţiile care reprezintă triumful strămoşilor în perioadele apuse. Deşi putem crede că aceste filme se bazează în întregime pe întâmplări reale, unii producători omit unele fapte şi, uneori, chiar inventează lucruri, de dragul spectacolului. Există multe motive pentru care producătorii exclud unele detalii. Ne axăm asupra unor cazuri specifice - poveşti care sunt adevărate, însă nu fac cinste scenariului.

Deşi unele secvenţe ale filmelor istorice fac parte din firul epic al întâmplărilor reale, uneori acestea sunt omise pentru că dau un ton greşit filmului. O dramă serioasă despre cel de-Al Doilea Război Mondial probabil nu are nevoie de o descriere realistă a întâmplărilor ruşinoase ale personajelor, deşi ar fi fost relevantă din punct de vedere istoric. Pe de altă parte, unele detalii sunt atât de lipsite de interes, încât majoritatea producătorilor le modifică de dragul audienţei. Astăzi îţi vom arăta care sunt cele mai ciudate detalii, care au fost omise sau modificate în multe filme istorice, de succes.

„Gladiatorul‟ şi uleiul de măsline

Gladiatorii nu erau doar războinici care se luptau pentru distracţia publicului, cei mai buni gladiatori au fost precum sportivii profesionişti pe care îi vedem astăzi în competiţiile mari. Erau duri, iar când nu se luptau, ei erau îngrijiţi cu cele mai bune tratamente medicale posibilie. Regizorii din spatele filmului „Gladiatorul‟ au încercat să facă filmul cât mai exact posibil, deşi scenariul l-a exclus pe Maximus, când promovează uleiul de măsline. Producătorii au decis că scena ar fi fost prea deranjantă pentru a fi în acest film: „Dacă l-ai lăsa pe Russel Crowe să facă reclamă la un ulei de măsline, această scenă ar fi de fapt o parodie‟, a spus producătorul, potrivit ranker.com.

„Downfall‟ / „Ultimele zile ale lui Hitler‟ şi flatulenţele dictatorului

„Downfall‟ / „Ultimele zile ale lui Hitler‟ este o producţie, în care se prezintă ultimele 12 zile din viaţa lui Adolf Hitler, în buncărul din Berlin. Se ştie că în dosarele medicale ale medicului privat al lui Hitler scrie că dictatorul solicita tratament atât pentru constipaţie, cât şi pentru „flatulenţă excesivă‟, iar pentru a trata acest lucru, medicul i-a prescris pastile „anti-flatulenţă‟, dar care nu au funcţionat. Producătorii filmului ştiau cu Hitler suferă de această problemă, însă au preferat să nu introducă în film astfel de secvenţe, pentru a nu transforma această dramă, într-o parodie mondială.

„Tesla‟ şi dragostea pentru porumbei

Nikola Tesla a fost unul dintre geniile responsabile pentru sistemul electric pe care îl folosim astăzi, dar şi un mare excentric cu obiceiuri puţin neobişnuite pentru vremurile sale. Tesla şi-a dedicat viaţa carierei sale. Nu s-a căsătorit niciodată şi a rămas singur toată viaţă. Dar, în timp ce locuia în New York a legat o relaţie specială cu porumbeii din oraş. Tesla hrănea porumbeii în parcuri, îi aducea pe cei răniţi acasă şi chiar le cerea bucătarilor să pregătească amestecuri speciale de seminţe pentru prietenii săi cu aripi. Dar Tesla era mai mult decât un simplu prieten al porumbeilor. La un moment dat, el s-a îndrăgostit de unul: „Am iubit acel porumbel aşa cum un bărbat iubeşte o femeie, iar el mă iubea la rândul lui‟, a spus el. Filmul despre viaţa lui Tesla, din anul 2020, a omis să specifice această pasiune şi dragoste pe care acesta a avut-o în timpul vieţii sale.  

„Bridge of Spies‟ / „Podul Spionilor‟ şi proiectul cu pisicile spioane

Războiul a influenţat inovaţia tehnologică, iar izbucnirea Războiului Rece la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial a forţat atât SUA, cât şi Uniunea Sovietică să cheltuiască miliarde de dolari pentru a dezvolta tehnologii pe care să le folosească împotriva inamicului. Aşadar, în anii 1960, CIA a testat o varietate de proiecte pentru ca America să le folosească împotriva sovieticilor. Unele proiecte au reprezentat un eşec total, cum ar fi „Project Acoustic Kitty‟, proiectul care a fost eliminat din filmul „Podul Spionilor‟. Acest proiect presupunea implantarea unor microfoane în pisici. Folosirea animalelor în scopuri de securitate naţională este un lucru obişnuit, însă pisicile sunt greu de dresat. Implementarea acestui proiect a durat aproximativ cinci ani, iar în total CIA a cheltuit 20 de milioane de dolari pentru ca Acoustic Kitty să dea rezultate, însă fără succes.

„Titanic‟ şi bucătarul care şi-a salvat viaţa

Multe dintre poveştile personajelor din „Titanic‟ sunt parţial reale, cum ar fi povestea bucătarului, care, de fapt, a vrut să le salveze viaţa persoanelor aflate pe navă. Filmul îl prezintă pe un brutar pe nume Charles Joughin, care se uită la Rose, chiar înainte ca nava să se răstoarne. Se spune că brutarul „era distrat‟ în acea seara, lucru care l-a făcut nefiresc de calm pe parcursul haosului şi l-a împiedicat să aibă gânduri negre despre tragedia care urma să se întâmple. Imediat după ce a auzit lovitura, bucătarul-şef şi-a trimis personalul să aprovizioneze bărcile de salvare cu pâine şi cu biscuiţi, pentru a le ajuta pe femeile de pe barcă să îşi salveze viaţa. Joughin a supravieţuit acelui incident, iar specialiştii sunt de părere că starea în care s-a aflat l-a împiedicat să se panicheze.

Sursă foto: PinterestRecente

pahare   shutterstock 2155428393 jpg
Bradley Cooper si Lea jpeg
Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg