Poze nud şi seminud redistribuite fără consimţământ. Câte femei au fost abuzate de acelaşi fotograf

1 shutterstock 1248393109 jpg jpeg

Modelul şi actriţa Emily Ratajkowski (29 ani) îi aduce acuzaţii de agresiune sexuală unui fotograf care, totodată, i-a distribuit pozele nud şi seminud fără permisiunea ei.

Într-un material publicat pe site-ul The Cut, actriţa de origine britanică a povestit cum, la vârsta de 20 de ani, a fost agresată sexual de Jonathan Leder (47 ani) după o şedinţă foto. Ani mai târziu, pozele nud şi seminud au fost redistribuite fără permisiunea ei. Alte femei, inclusiv fosta lui soţie, îl acuză de acelaşi lucru. Ca răspuns la cele scrise de Emily Ratajkowski (Foto 1 galerie), fotograful a replicat că sunt “afirmaţii false” şi că materialul este unul “lipsit de temei”. Acesta, deşi a adus ca dovadă un contract semnat de agentul fotomodelului privind drepturile de autor, Emily susţine că semnătura este falsificată, scrie Nytimes.com

Jonathan Leder şi fosta lui soţie, Danielle F. O. Hettara (Foto 2 galerie), au publicat o revistă în 2009, fiind inspirată din ediţiile anterioare ale Playboy, în care se dorea ca sexualitatea să fie la nivel de artă. 

Alte femei au trecut prin experienţe similare 

Fotomodelul Kathleen Sorbara (26 de ani, Foto 3 galerie) îşi aminteşte că a avut o şedinţă foto cu Jonathan Leder în anul 2013 şi că, în continuare, imaginile provocatoare sunt folosite fără acordul ei. De exemplu, o companie japoneză a vândut tricouri imprimate cu imaginile în care modelul apare în lenjerie intimă. 

După cele scrise de Emily Ratajkowski, actriţa Nola Palmer (29 ani, Foto 4 galerie) a mărturisit că la vârsta de 17 ani, a fost abuzată de Jonathan Leder, lăsându-i traume emoţionale de-a lungul anilor. 

În timp ce soţia lui l-a confruntat cu privire la ceea ce i s-a întâmplat actriţei Nola Palmer, fotograful a încercat să o sufoce în timp ce femeia îşi ţinea bebeluşul în braţe. A fost arestat, însă nu a durat mult până a fost eliberat. Potrivit mai multor interviuri de-ale fostei sale soţii, aceasta se consideră o “supravieţuitoare a abuzurilor domestice”. 

“Imaginea corporală va fi respectată doar dacă va fi nudă”

Emily Ratajkowski nu avea voie să lucreze cu alţi fotografi, iar Jonathan era în stare să-i monitorizeze greutatea, stilul de îmbrăcăminte şi coafura şi să-i spună că un corp va fi respectat doar dacă va apărea “gol”. 

În anul 2011, după divorţ, fosta soţie a găsit mai multe file de contract pentru o şedinţă foto în care erau implicate fete de 15 ani, puse să stea în sutien sau în genunchi, cu picioarele uşor întinse. Imaginile erau mai mult decât nişte simple fotografii, care treceau graniţele firescului. De multe ori, fotomodelele nu vor să se plângă agentului lor, iar asta pentru că nu-şi doresc să pară dificil de colaborat ori să aibă probleme cu şedinţele foto viitoare. 

Emily Ratajkowski a refuzat să fie intervievată în urma publicării articolului, însă a notat câteva cuvinte la sfârşit: 

“Nu a fost uşor, iar publicarea a fost chiar mai înspăimântătoare. Faptul că ceea ce am scris a rezonat cu celelalte femei, din industrie sau nu, m-a făcut să nu mă mai simt singură. Este devastator să conştientizăm câte femei s-au simţit neputincioase să acţioneze cumva în acest sens”, a fost mesajul transmis de actriţa care a jucat în filme precum “Mă simt frumoasă” (2018) şi “Fata dispărută” (2014). A apărut inclusiv în videoclipul melodiei “Blurred Lines” de Robin Thicke.



Recente

vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg