Prinţesa Diana şi lupta cu bulimia. Ce i-a reproşat Charles

1 shutterstock 611833865 jpg jpeg

„Prinţesa inimilor”, cum a mai fost numită Diana, a avut multe suferinţe, se ştie, în timpul mariajului cu Charles. Una dintre acestea este bulimia nervoasă, tulburare de alimentaţie întâlnită mai ales la femei.

În 1995, Prinţesa a făcut publică tulburarea de care suferea. „Am suferit de bulimie mai mulţi ani. A fost ca o boală secretă”, a declarat Diana într-un interviu pentru BBC.

Frecventă mai ales la femei (aproape 95% din cazuri), bulimia reprezintă prezenţa unor episoade de supraalimentare masivă, consumul unei cantităţi mari de hrană într-o perioadă scurtă, însoţite de senzaţia pierderii controlului. După ingerarea hranei în exces, persoana are vărsături, descrise de psihologi ca fiind „curăţare de emoţii”. De asemenea, apar sentimente de vinovăţie şi de culpabilizare, totul pe fondul nemulţumirii şi a insatisfacţiei faţă de greutate. Unul dintre simptomele cele mai frecvente ale bulimiei este autodeprecierea.

Bulimia este favorizată de factori de stres, de nemulţumiri în relaţia cu partenerul, de diverse pierderi şi confuzie faţă de probleme variate.  

Ce a declanşat tulburarea la Diana

La scurt timp de la logodna lor (24 februarie 1981), Charles ar fi început să îi reproşeze Dianei că este un pic dolofană, în timp ce a prins-o de talie.

„Bulimia a început la o săptămână după ce ne-am logodit. Soţul meu şi-a pus mâna în jurul taliei mele şi mi-a spus: «Oh, puţin cam dolofană în zona asta, nu-i aşa?», iar asta a declanşat ceva în mine. Şi toată treaba cu Camilla. Eram disperată, disperată“, relata Diana. „Îmi amintesc prima dată când mi-am provocat stare de rău. Eram încântată deoarece credeam că asta era eliberarea tensiunii“, a adăugat prinţesa. Astfel de dezvăluiri au fost înregistrate de Diana, iar aceste înregistrări au ajuns în posesia biografului ei, Andrew Morton, a cărui carte, „Diana: Adevărata ei poveste”, lansată în 1992, a stârnit numeroase controverse.

În afara afirmaţiei lui Charles, anxietatea Dianei a fost sporită de legătura soţului său cu Camila Parker Bowles. „Mereu aveam discuţii despre Camilla. Odată l-am auzit în timp ce vorbea la telefon în baie, spunând: «Orice s-ar întâmpla, te voi iubi mereu». I-am spus apoi că am ascultat la uşă şi am avut o ceartă urâtă“, a mai spus Diana pe înregistrare.

Foto: ShutterstockRecente

Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg
Janice Litman jpeg
Amal si George Clooney jpg
Un obiect extraterestru descoperit în mormântul faraonului Tutankhamon sursa foto  Shutterstock jpg
Camilla jpg
casatorita cu Lordul plăcerilor carnale, 75 de amante 1 sursa foto  Imdb jpg
Nicola Peltz si Victoria Beckham jpg
Curiozitatile stranepotilor Reginei la funeraliile ei Cum au trecut in noua etapa fara Gan Gan Sursa foto Instagram windsor royal family jpg
Iti mai amintesti Melrose Place Vezi cum arata acum actorii din rolurile principale Sursa foto Shutterstock jpg
Ryan Grantham și a omorât mama Plănuia să l împuște pe Justin Trudeau Sursa foto  Considering Love and Other Magic (2016) jpg
un bebelus care plange, shutterstock jpg
 Johhny Cash jpeg
Printesa Anne si Camilla Parker jpeg
Shakira, nemiloasă cu angajații Sursa foto  revista Elle jpg
Scene cu Robin Williams din Doamna Doubtfire care n au aparut niciodata Sursa foto captura YouTube  1 jpg
înmormântare regală, sicriul Reginei, siciu deschis Sursa foto  Instagram Royal Family jpg
Colaj familia regala, femei insarcinate, shutterstock jpg
Cara Delevingne jpg
Nadia Comaneci 4 ok GettyImages 1206897168 jpg