Risipa de hrană, la cote alarmante. Câte alimente rămân neconsumate

1 shutterstock 1486327412 jpg jpeg

La nivel mondial, peste două miliarde de tone de alimente rămân neconsumate. Este vorba despre o cantitate dublă faţă de estimările anterioare.

Un studiu realizat de raport realizat de World Wildlife Fund şi retailerul britanic Tesco Plc şi citat de Agerpres, o cantitate de aproape 2,5 miliarde de tone de alimente s-a pierdut la nivelul fermelor sau a fost risipite de retaileri sau consumatori la nivel global, adică aproximativ 40% din producţie.

Cifra este aproape dublă faţă de o estimare anterioară care vorbea de 1,2 miliarde de tone de alimente pierdute la nivel mondial, în condiţiile în care fermele din ţările bogate sunt responsabile pentru o cantitate mai mare de alimente pierdute decât se credea iniţial.

„Cel mai probabil, problema este mai gravă decât credem. Ştim de mai mulţi ani că risipa şi pierderile de alimente reprezintă o problemă uriaşă, care nu poate fi ignorată şi la rândul său ar putea reduce impactul sistemelor alimentare asupra naturii şi climei”, a declarat Pete Pearson, responsabil pentru risipa alimentară la WWF, citat de Agerpres.

În vreme ce 1,2 miliarde de tone de alimente se pierd la nivelul fermelor, alte 931 milioane de tone de alimente risipite la nivelul retailerilor şi consumatorilor.

Autorii raportului solicită guvernelor şi companiilor de profil să adopte măsuri care să reducă problema risipei alimentare.



Recente

Ryan Gosling  Sursa foto shutterstock 1194165124 jpg
Ce trebuie sa stii despre univers  Sursa foto shutterstock 1723447648 jpg
Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg