Risipa de hrană, la cote alarmante. Câte alimente rămân neconsumate

1 shutterstock 1486327412 jpg jpeg

La nivel mondial, peste două miliarde de tone de alimente rămân neconsumate. Este vorba despre o cantitate dublă faţă de estimările anterioare.

Un studiu realizat de raport realizat de World Wildlife Fund şi retailerul britanic Tesco Plc şi citat de Agerpres, o cantitate de aproape 2,5 miliarde de tone de alimente s-a pierdut la nivelul fermelor sau a fost risipite de retaileri sau consumatori la nivel global, adică aproximativ 40% din producţie.

Cifra este aproape dublă faţă de o estimare anterioară care vorbea de 1,2 miliarde de tone de alimente pierdute la nivel mondial, în condiţiile în care fermele din ţările bogate sunt responsabile pentru o cantitate mai mare de alimente pierdute decât se credea iniţial.

„Cel mai probabil, problema este mai gravă decât credem. Ştim de mai mulţi ani că risipa şi pierderile de alimente reprezintă o problemă uriaşă, care nu poate fi ignorată şi la rândul său ar putea reduce impactul sistemelor alimentare asupra naturii şi climei”, a declarat Pete Pearson, responsabil pentru risipa alimentară la WWF, citat de Agerpres.

În vreme ce 1,2 miliarde de tone de alimente se pierd la nivelul fermelor, alte 931 milioane de tone de alimente risipite la nivelul retailerilor şi consumatorilor.

Autorii raportului solicită guvernelor şi companiilor de profil să adopte măsuri care să reducă problema risipei alimentare.Recente

Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg
Dakota Johnson jpg
panza de paianjen shutterstock 1761418589 jpg