Ți-ai planificat o vacanță all-inclusive? Pentru un concediu perfect, evită să faci aceste greșeli!

Când mergi într-o vacanță de tip all-inclusive, îți dorești să te bucuri de tot ce te înconjoră - de la varietatea impresionantă de mâncare și băutură, la ospitalitatea angajaților din resort. Pentru a profita pe deplin de sejurul tău, îți spunem ce să nu faci într-un astfel de concediu. Aceste greșeli sunt des întâlnite! 

image

Începutul anului este momentul oportun pentru planificarea unei vacanțe de tip all-inclusive - de la achiziționarea sejurului și până organizarea activităților pe care le vei face acolo. Așadar, pentru a avea o experiență de neuitat, trebuie să fii atent și la unele aspecte, care îți pot afecta starea de spirit și sănătatea în vacanță.

Mâncatul în exces 

Consumul excesiv de alimente este una dintre cele mai întâlnite greșeli făcute într-o astfel de vacanță. Din păcate, mulți turiști își doresc să încerce toate preparatele oferite, fără să țină cont de măsură și toleranță, iar ulterior se confruntă cu probleme gastrointestinale, care le strică cel puțin o zi de concediu. De aceea, evită să faci excese și nu uita să îți pui în bagaj un kit cu medicamente pentru orice problemă care ar putea să apară!  

Timpul petrecut doar în resort 

Poate că ai așteptat un an de zile pentru a ajunge într-un resort all-inclusive, unde te poți bucura de numeroase facilități, însă ar fi o greșeală să nu mergi să vizitezi și împrejurimile locului.

Ai putea fi surprins de ospitalitatea oamenilor din stațiune, de cultura zonei și de lucrurile noi pe care le poți afla. Pentru o experiență plăcută, încearcă să ieși din zona ta de confort și fă un lucru nou - cum ar fi să deguști un preparat local sau să mergi într-o excursie cu un ghid! Cu siguranță, vei rămâne cu amintiri frumoase! 

Lipsa bacșișului

Avantajul vacanțelor all-inclusive este că serviciile angajaților sunt incluse în preț. Însă, acest lucru nu înseamnă că ei nu se așteaptă să primească bacșiș pentru implicare. Poți alege să le oferi o sumă de bani pentru servicii speciale, cum ar fi livrarea unui produs, serviciu de majordom sau oferirea unor informații esențiale. Excepții fac țările în care nu se acceptă așa ceva, cum este Japonia. 

Atenție la deshidratare! 

Într-o vacanță în care totul îți este oferit pe tavă, inclusiv cafea și băuturi alcoolice, sunt șanse mari să uiți să bei suficientă apă și astfel să te deshidratezi. Lipsa de apă în corp duce la insolație, stări de leșin, dezorientare, oboseală, iritabilitate și la alte probleme de sănătate, așa că nu uita să bei mai multă apă decât de obicei, mai ales dacă temperaturile sunt ridicate! 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg