FOTO Care este și cum arată cea mai relaxant loc din lume

Dacă relaxarea este scopul tău în vacanță, ce-ai spune dacă în următoarea călătorie ai ajunge în cel mai relaxant loc din lume? Pentru început, îți spunem că această destinație poartă numele unui film cunoscut. 

image

Pentru a afla care este cea mai potrivită destinație de vacanță pentru persoanele care își doresc să se relaxeze și să uite de griji, o echipă de cercetători de la „SPA Seekers‟ a căutat cele mai bune recenzii de pe Internet, oferite pe baza cuvântului „relaxare‟. Astfel, ei au făcut o lista cu 10 atracții. 

Locul 10: Grădina Botanică Regală din Melbourne, Australia - Menționată de 950 de ori, această grădină botanică se întinde pe o suprafață de aproximativ 38 de hectare și găzduiește peste 8.500 de specii de plante. În acest loc pot fi admirate grădini de cactuși, plante medicinale și specii exotice.

Locul 9: Grădinile Majorelle, Maroc - Cunoscută pentru stilul său distinct, care include o combinație de albastru Majorelle, în această grădină botanică pot fi văzute diferite plante din regiunea Marrakech. 

Locul 8: Parcul Sfântul Ștefan, Dublin - Deschis pentru prima oară în anul 1880, acest parc este cunoscut pentru designul său peisagistic frumos, cu alei, pâraie, lacuri și numeroase specii de arbori și flori. Este un loc potrivit pentru plimbări și picnicuri. 

Locul 7: Bazinele termale „Hanmer Springs‟, Noua Zeelandă - Acest complex este renumit în întreaga lume pentru izvoarele termale naturale bogate în minerale, folosite de secole pentru proprietățile terapeutice. Aici, vizitatorii pot alege dintr-o gamă variată de piscine cu temperaturi diferite. De asemenea, există facilități pentru copii, servicii SPA, mai multe restaurante, cafenele și magazine. 

Locul 6: Grădina Botanică din Singapore / Gardens by the Bay - Înființată în anul 1859, această grădină este una dintre cele mai renumite destinații din lume. Adăpostește peste 10.000 de specii de plante și se întinde pe o suprafață de 82 de hectare. Uneori, acest loc găzduiește concerte în aer liber, expoziții de flori și evenimente culturale.

Locul 5: Parcul Retiro, Spania - Cei care au nevoie de un moment de relaxare trebuie să ajugă în Pacul Del Retiro, din Madrid. Aici pot fi găsite alei pitorești, lacuri cu bărci, grădini impresionante și pavilioane.

Citește și: Povestea pilotului care a fost tras afară din avion la 5.000 de metri înălțime. Cum a putut să supraviețuiască? 

Locul 4: Grădinile Luxemburg, Franța - În inima Parisului se află o oază de verdeață întinsă pe 25 de hectare. În mijlocul parcului este Palatul Luxembourg, care a servit drept sediu pentru Senatul Franței. De asemenea, grădinile găzduiesc concerte și expoziții. 

Locul 3: Băile Romane, Anglia - În orașul Bath, poți vizita unul dintre cele mai cunoscute SPA-uri termale din Regatul Unit. Acest loc special oferă o serie de piscine cu apă termală, inclusiv o piscină în aer liber cu vedere la oraș. 

Locul 2: Băile Széchenyi, Ungaria - Construit în anul 1913, aici se află 18 piscine cu apă termală, naturală și medicinală. Până în prezent, în acest complex au ajuns peste 100 de milioane de oameni. 

Citește și: Vacanța cu copiii. Aceste ponturi îți pot salva concediul! 

Locul 1: Laguna Albastră, Islanda 

Cu peste 4.000 de recenzii, Laguna Albastră, din Islanda, se află pe primul loc în topul celor mai relaxante destinații din lume. Frumusețea legendară a făcut-o celebră, în special apele în nuanțe albastru-verzui, care provin dintr-un izvor geotermal situat în apropiere. Vizitatorii pot înota în apele calde și pot încerca diferite tratamente.

Sursă foto: Shutterstock