Tot mai mulţi oameni renunţă la WhatsApp. Care este motivul?

1 shutterstock 1471882448 jpg jpeg

În ultimele zile, la nivel mondial s-a observat o tendinţă a utilizatorilor de telefonie mobilă de a renunţa la WhatsApp, deţinută de Facebook, în favoarea altei aplicaţii. Însuşi Elon Musk le-a recomandat admiratorilor săi să aleagă altă aplicaţie.

Motivul pentru care din ce în ce mai mulţi oameni renunţă la WhatsApp are legătură cu noii termeni de confidenţialitate, care atribuie acestei aplicaţii dreptul de a împărtăşi datele personale ale utilizatorilor, inclusiv locurile în care se află şi numerele lor de telefon, cu compania sa mamă, Facebook Inc., şi cu divizii ale acesteia, precum Instagram şi Messenger, informează Agerpres. Persoanele care nu sunt de acord cu noii termeni nu vor mai avea acces la conturile lor începând cu data de 8 februarie.

Acest update a fost criticat de susţinătorii dreptului la confidenţialitate. Motiv de nemulţumire este şi istoricul companiei Facebook legat de gestionarea datelor private ale utilizatorilor. Aceştia au recomandat migrarea către alte platforme de acest gen, printre care Signal şi Telegram. Însuşi Elon Musk, cel mai bogat om din lume, le-a recomandat celor care îl apreciază să înceapă să folosească aplicaţia Signal. De altfel, Musk este recunoscut pentru retorica anti-Facebook, acesta având mai multe ieşiri de acest gen până în prezent. În 2018, şeful Tesla a anunţat că şi-a şters contul de Facebook.

În jur de 810.000 de utilizatori din lumea întreagă au instalat Signal în cursul zilei de duminică, de aproape 18 ori mai mult decât numărul de descărcări ale acestei aplicaţii din data de 6 ianuarie, zi în care WhatsApp şi-a actualizat termenii politicii de confidenţialitate. Datorită acestui lucru, administratorii de la Signal au adăugat duminică mai multe servere cu scopul de a susţine traficul online aflat în creştere. Această aplicaţie non-profit era folosită, printre alţii, de jurnalişti şi de activişti pentru drepturile omului.Recente

jucării sexuale foto  Shutterstock jpg
Michael Jackson, Diana Ross sursa  Shutterstock, Instagram jpg
Lisa Loring jpeg
Top 3 zodii ai caror nativi sunt buni povestitori Sursa foto shutterstock 407827774 jpg
Piele somon jpg
SAGA jpg
Jennifer Lopez, anastasia Soare sursa  Instagram jpg
Tom Cruise jpeg
Magda Vasiliu (5) jpg
Regele Charles al III lea Sursa foto shutterstock 765355024 jpg
Pamela Anderson sursa  Variety jpg
Creier jpg
Beyoncé jpg
Vin Diesel cu soția sursa  Shutterstock jpg
Madonna, Mariah Carey sursa  Shutterstock jpg
Justin Bieber jpg
Kate Hudson, actrița Goldie Hawn sursa  shutterstock jpg
Reguli bizare impuse de Regina Victoria la propria inmormantare Sursa foto shutterstock 169010507 jpg
Riley Keough, Elvis Presley, sursa  Shutterstock jpg
Meghan Markle in lacrimi jpeg