Tot mai mulţi oameni renunţă la WhatsApp. Care este motivul?

1 shutterstock 1471882448 jpg jpeg

În ultimele zile, la nivel mondial s-a observat o tendinţă a utilizatorilor de telefonie mobilă de a renunţa la WhatsApp, deţinută de Facebook, în favoarea altei aplicaţii. Însuşi Elon Musk le-a recomandat admiratorilor săi să aleagă altă aplicaţie.

Motivul pentru care din ce în ce mai mulţi oameni renunţă la WhatsApp are legătură cu noii termeni de confidenţialitate, care atribuie acestei aplicaţii dreptul de a împărtăşi datele personale ale utilizatorilor, inclusiv locurile în care se află şi numerele lor de telefon, cu compania sa mamă, Facebook Inc., şi cu divizii ale acesteia, precum Instagram şi Messenger, informează Agerpres. Persoanele care nu sunt de acord cu noii termeni nu vor mai avea acces la conturile lor începând cu data de 8 februarie.

Acest update a fost criticat de susţinătorii dreptului la confidenţialitate. Motiv de nemulţumire este şi istoricul companiei Facebook legat de gestionarea datelor private ale utilizatorilor. Aceştia au recomandat migrarea către alte platforme de acest gen, printre care Signal şi Telegram. Însuşi Elon Musk, cel mai bogat om din lume, le-a recomandat celor care îl apreciază să înceapă să folosească aplicaţia Signal. De altfel, Musk este recunoscut pentru retorica anti-Facebook, acesta având mai multe ieşiri de acest gen până în prezent. În 2018, şeful Tesla a anunţat că şi-a şters contul de Facebook.

În jur de 810.000 de utilizatori din lumea întreagă au instalat Signal în cursul zilei de duminică, de aproape 18 ori mai mult decât numărul de descărcări ale acestei aplicaţii din data de 6 ianuarie, zi în care WhatsApp şi-a actualizat termenii politicii de confidenţialitate. Datorită acestui lucru, administratorii de la Signal au adăugat duminică mai multe servere cu scopul de a susţine traficul online aflat în creştere. Această aplicaţie non-profit era folosită, printre alţii, de jurnalişti şi de activişti pentru drepturile omului.Recente

UNTOLD BAC DE 10 4x5 1 jpg
kourtney kardashian travis barker (3) jpg
launch app jpeg
neversea png
pietre la rinichi jpg
Jennifer Lopez sursa foto  Shutterstock jpg
sosete negre in avion jpg
singuratate jpg
p 7 Joe Biden WC jpg
Angelina Jolie tatuaje jpg
Cantaretul Usher jpg
Albert Einstein jpg
Printesa Diana jpg
Blonda de la Drept jpeg
Nativii care gestioneaza bine banii Sursa foto shutterstock 2425256631 jpg
Oprah: Eşecul este un bun profesor dacă ştii să înveţi din el jpeg
Printesa Diana a murit în 1997 la numai 36 de ani jpeg
The Beatles Shutterstock jpg
Prince foto  Shutterstock jpg
Francoise Hardy Foto  Grand Prix jpg