27 de ani de când Kurt Cobain a intrat în „Clubul 27“. Ce a făcut artistul în ultimele zile, înainte de a se sinucide

3 profimedia 0098159666 jpg jpeg

Pe 5 aprilie se împlinesc 27 de ani de când Kurt Cobain, solistul trupei Nirvana, a murit la fix 27 de ani, asemenea altor staruri rock. Artistul s-a sinucis în casa sa, din Seattle, împuşcându-se. Ce s-a întâmplat însă în ultimele zile din viaţa sa?

Pe 5 aprilie 1994, Kurt Cobain a intrat în celebrul „Club 27" al artiştilor care au murit la vârsta de 27 de ani, din diverse cauze, inclusiv sinucidere sau supradoză de substanţe interzise. Printre aceştia se numără Jim Morrison, Jimi Hendrix, Janis Joplin şi Amy Winehouse.

În dimineaţa zilei de 8 aprilie 1994, un electrician l-a găsit pe Cobain, în vârstă de 27 de ani, mort în garajului casei sale din Seattle. Potrivit revistei Rolling Stone, avea pe piept o armă de calibrul 20. Era mort de două zile şi jumătate şi, după cum a relevat ulterior raportul unui medic legist, Cobain avea în organism o concentraţie mare de heroină şi Valium. Pe armă au fost găsite numai amprentele artistului.

Mark Lanegan, un prieten apropiat al lui  Kurt Cobain, nu mai avea nicio veste de la acesta de aproximativ o săptămână, aşa că a început să se gândească la ce era cel mai rău. „Kurt nu mă sunase de o săptămână. Nu-şi nici sunase nici măcar familia. Aveam sentimentul că s-a întâmplat ceva rău”, a declarat el pentru Rolling Stone. Iar presentimentul lui s-a adeverit.

Cobain a vrut să renunţe la Nirvana

Din toate punctele de vedere, Kurt Cobain era într-o spirală descendentă de ani de zile, luptându-se cu depresia şi dependenţa de droguri. Într-un interviu acordat postului MTV, soţia lui Cobain, Courtney Love, a susţinut că nu cu mult timp înainte de sinucidere i-a spus că urăşte să facă parte din trupa Nirvana şi că voia doar să lucreze cu Michael Stipe de la R.E.M. Poate tocmai de aceea a mai avut o tentativă de sinucidere cu doar o lună înainte, în martie 1994. Pentru a-l convinge să se interneze într-o clinică de reabilitate, membrii trupei l-au ameninţat că-l vor exclude din formaţie, iar soţia sa i-a spus că va divorţa şi va pleca împreună cu fiica lor.

Aparent, Kurt Cobain a acceptat soluţia de compromis şi s-a internat înt-o clinică, dar, înainte de asta, a rugat un prieten să-i cumpere o armă, pretextând că este pentru a se apăra de persoanele care obişnuiau să-i încalce proprietatea. Cu şase zile înainte de a muri, Kobain avea arma, dar s-a internat într-o clinică din LA, din care a fugit după numai două zile. Le-a cerut voie paznicilor să iasă pentru a fuma ţigară şi a reuşit, astfel, să fugă.

A zburat înapoi la Seattle, unde şi-a petrecut ultimele zile înainte de a-şi pune capăt zilelor. S-a baricadat în garaj şi a consumat droguri înainte de a face gestul fatal. Dispariţia talentatului muzician  a fost o pierdere de neimaginat pentru fani şi pentru lumea muzicii.

FOTO ProfimediaRecente

michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg