3 produse naturale care îndepărtează excesul de sebum

1 74553 original jpg jpeg

Femeile care au tenul gras se confruntă cu cele mai multe probleme dermatologice. Dar, o rutină de îngrijire a pielii care include un produs de curăţare adecvat poate ajuta la gestionarea cu uşurinţă a neplăcerilor.

Ulei de măsline

Este unul dintre cele mai bune produse de curăţare a tenului gras. Studiile arată că uleiul de măsline elimină impurităţile şi celulele moarte de pe piele,hrăneşte tegumentul şi nu-l lasă uleios.  

Citeşte şi:Măşti de faţă nutritive din coji de fructe

Ai nevoie de:

-câteva picături de ulei de măsline extravirgin-un prosop din bumbac-apă caldă

Mod de aplicare:

Pune uleiul de măsline în palmă şi aplică-l pe faţă,masând blând,prin mişcări circulare. Lasă uleiul să acţioneze pe piele câteva minute,apoi îndepărtează-l cu prosopul,pe care înainte îl cufunzi în apa caldă. Curăţă zilnic tenulgras cu ulei de măsline.

Lapte

Se spune că Cleopatra a inclus laptele în rutina ei de îngrijire a pielii şi de aceea avea tenul perfect. Laptele conţine enzime şi acizi naturali care curăţă,tonifiază şi exfoliază pielea. De aceea,este adesea folosit pentru curăţarea şi întinerirea tegumentului. Însă,eficienţa laptelui crud ca agent de curăţare se dublează atunci când este rece.

 Ai nevoie de:  

-3 linguri de lapte rece

-1 linguriţă de pudră de coajă de portocală

  Mod de preparare şi de aplicare:    

Pune într-un bol pudra de coajă de portocală şi laptele. Amestecă cu o lingură până obţii o pastă. Aplic-o pe toată faţa,masând uşor pielea prin mişcări în sensul acelor de ceasornic şi apoi invers. Las-o să acţioneze 5-10 minute,apoi clăteşte cu apă călduţă. Repetă tratamentul în fiecare zi.

Citeşte şi:Măşti uimitoare cu castravete pentru orice tip de ten

Miere şi suc de lămâie

Aceste două ingrediente sunt combinaţia ideală pentru tenul gras. În timp ce acidul citric din lămâie este un agent de curăţare,mierea hrăneşte şi hidratează pielea în profunzime. În plus,sucul de lămâie reduce producţia excesivă de sebum,pe care o produce pielea,deoarece are proprietăţi astringente.

Ai nevoie de:

-2 linguri de miere

-1 lingură de suc de

Mod de preparare şi de aplicare:

Amestecă într-un bol cele două ingrediente,adaugă un pic de apă şi mixează-le până devin o pastă. Aplică masca pe faţă,masând 2-3 minute. Las-o să acţioneze 10 minute,apoi clăteşte cu apă călduţă. Repetă tratamentul zilnic,înainte de a merge la culcare.

Credit foto:www.stylecraze.comRecente

aroganta jpg
WhatsApp Image 2023 09 22 at 15 24 02 jpeg
Melania Trump foto  Shutterstock jpg
caine jpg
Jennifer Aniston jpg
Jennifer Lopez foto  Instagram jpg
magneziu jpg
Lady Gaga foto  Shutterstock jpg
Zodii cu ghinion Sursa foto shutterstock 2218817583 jpg
Kim Cattrall foto  Shutterstock jpg
Elsa Pataky, Chris jpeg
familie, trasaturi jpg
Anisia Gafton (1) jpg
David Schwimmer și Matt LeBlanc sursa  Shutterstock jpg
1 50 cent jpg jpeg
modele foto  Shutterstock jpg
cafea jpg
protest jpg
Cindy Crawford foto  Shutterstock jpg
Sharon Stone foto  Shutterstock jpg