4 paşi pentru o pedichiură impecabilă

1 58161 original jpg jpeg

Picioarele frumoase se etichetează în funcţie de lungime, fermitate, proporţii, dar şi prin pedichiură. Aşa că pune-ţi perechea preferată de sandale şi atrage privirile tuturor cu unghiile tale atent îngrijite.

Pasul 1-Înmuiere  şi curăţare

Înainte de a-ţi aplica lacul de unghii,este bine să-ţi cureţi picioarele şi să dai formă unghiilor. Încălzeşte apă la o temperatură medie şi umple un vas pe jumătate,cât să-ţi acopere picioarele. Poţi adăuga şi sare cu diverse arome,săpun lichid,produse pentru exfoliere,uleiuri esenţiale sau săruri de baie;apoi amestecă bine. În acest fel,te vei relaxa şi vei adăuga un strop bine-venit de prospeţime pedichiurii tale. Înmoaie-ţi tălpile în vas timp de 15 minute. Cât sunt încă în apă,freacă tălpile cu o piatră ponce,pe o singură direcţie,înainte şi înapoi,astfel încât să netezeşti pielea.

Pasul 2-Îngrijirea cuticulelor şi a unghiilor

După ce ţi-ai uscat picioarele,aplică o cremă emolientă pe cuticule,apoi împinge-le spre rădăcina unghiei cu ajutorul unui beţişor din lemn. Abia după ce ai terminat acest pas,vine momentul să-ţi tai unghiile de la picioare. Colţurile acestora trebuie să fie pătrate,astfel încât să eviţi încarnarea lor;următorul pas:le pileşti ca să nu se agaţe.

Pasul 3-Aplicarea ojei

După ce ai dat o formă unghiilor,te poţi apuca să le dai cu lac. Aplică un lac hidratant pe unghie,două straturi de ojă,apoi încă un strat protector,acordând suficient timp de uscare între straturi. Ca să nu ţi se întindă oja,desparte degetele şi ai grijă să nu te mişti până nu se usucă. De asemenea,fii atentă să nu ţii o culoare pe unghii mai mult de o lună şi,în cazul în care eşti bronzată,foloseşte culorii vii pentru că se asortează de minune cu pielea ciocolatie. Nu în ultimul rând,fă-ţi pedichiura înainte cu o zi de concediu,ca să reziste cât mai mult timp.

Pasul 4-Ce se poartă vara asta

Tendinţele acestei veri în materie de pedichiură se încadrează în categoria culorilor vii,explozibile şi radiante. Ideea este ca prin intermediul nuanţelor îndrăzneţe şi jucăuşe să ieşi în evidenţă,să fii admirată şi să străluceşti ca o divă în bătaia soarelui. Ojele şi lacurile de unghii neon sunt la modă,aşa că te poţi orienta către verde-mentă,galben-lămâie,portocaliu şi,de ce nu,roz-fucsia. Le poţi asorta cu diferite modele,cum ar fi inimioare,zâmbete sau fundiţe,abţibilduri sau desene cu sclipici. Pentru ţinutele elegante de seară,aplică-ţi pe unghiile de la picioare cristale şi pietre strălucitoare.

Îngrijire de vară pentru picioare

Pentru o pedichiură de invidiat vara,este bine să-ţi îngrijeşti unghiile de la picioare minim de două ori pe lună.

Deoarece mare parte din an sunt „încătuşate” în încălţăminte închisă,e posibil ca unghiile să fie afectate şi să apară diverse simptome neplăcute,cum ar fi îngălbenirea lor. Majoritatea problemelor sunt uşor de rezolvat într-un salon specializat. Înainte de a aplica orice lac de unghii,picioarele trebuie exfoliate,apoi sunt tratate cu o mască regenerantă şi detoxifiantă,iar la sfârşit cu o loţiune hidratantă care să intre uşor în piele.Andy Panait,Education Manager Orly

Paietele pe unghii dau un plus de eleganţă. Dacă vrei să ai un aspect feminin şi senzual,care să atragă atenţia,mizează pe o pedichiură cu paiete,foarte apreciate în acest sezon.Le găseşti în saloanele de înfrumuseţare,dar şi în comerţ.

1.  Mască cu argilă pentru picioare,Peggy Sage,54,10 lei

2. Gomaj sărat pentru picioare,

Peggy Sage,181,90 lei

3. Lac de unghii  Neon Yellow,

Peggy Sage,33,20 lei

4. Color Riche Les Vernis,

L'Oréal Paris,15 lei

5. Ojă roşie Pretty Nail Enamel,

Flormar,6 lei

6. Lac de unghii Neon Green, 

Peggy Sage,33,20 lei

7. Cremă pentru îngrijirea călcâielor Farmec,8,43 lei

8. Exfoliant de picioare

Citrus Sugarfix,Orly,120 lei

9. Pilă picioare,Orly,99 lei

simeon stalpnicul png