4 trucuri pentru a face poze mai reuşite în vacanţă, chiar dacă nu ai talent de fotograf

2 shutterstock 1229143627 1 jpg jpeg

Niciodată nu a fost mai simplu ca acum să faci poze reuşite fără să investeşti o avere în camere foto profesionale sau să urmezi cursuri de fotografie care să te înveţe setările şi unghiurile din care ar trebui să imortalizezi clădiri impresionante sau locuri spectaculoase. Totuşi, atunci când respecţi câteva trucuri simple, este mult mai uşor să faci nişte poze frumoase, perfecte pentru albumul tău de vacanţă.

Foloseşte un telefon cu o cameră foto performantă

Cu cât camera foto a smartphone-ului tău este mai performantă, cu atât vei reuşi să surprinzi imagini mai bune. Majoritatea telefoanelor cunoscute pentru pozele reuşite pe care le fac au o cameră foto inteligentă, care adaptează singură luminozitatea, saturaţia sau contrastul, astfel încât setările manuale pe care trebuie să le faci tu sunt minime. Telefoanele din gama Huawei, de exemplu, sunt renumite pentru claritatea fotografiilor şi pentru acurateţea detaliilor, chiar şi în cazul fotografiilor făcute pe timpul nopţii. Este suficient să te joci puţin cu unghiul din care faci poza, iar telefonul va ajusta luminozitatea şi detaliile astfel încât să poţi surprinde cea mai bună imagine, fără efort.

Caută locuri mai puţin frecventate de turişti

Cel mai dificil este să faci fotografii bune atunci când atracţia turistică pe care vrei să o imortalizezi este cotropită de turişti care încearcă să obţină aceeaşi poză ca tine. Fontana di Trevi din Roma arată complet diferit la orele amiezii, când sute de turişti vin să arunce un bănuţ în fântână şi să îşi facă poze în faţa ei. La fel se întâmplă şi în cazul oricărui alt obiectiv pe care orice turist îl are pe lista de vizitat. În schimb, cele mai bune fotografii pe care le vei face sunt acelea surprinse în locuri mai puţin aglomerate, unde ai suficient timp la dispoziţie să te joci cu camera foto fără să fii presat de zeci de oameni care vor să imortalizeze acelaşi lucru.

 

Încearcă să faci poze la primele ore ale dimineţii

Lumina de dimineaţă este cea ideală pentru a surprinde cele mai spectaculoase poze. La amiază, când soarele străluceşte sus pe cer, se creează umbre inestetice, iar lumina puternică face ca fotografiile să apară cu acel efect şters sau ars, pe care nici măcar aplicaţiile de editare a pozelor nu îl pot elimina în totalitate.

În schimb, la primele ore ale dimineţii lumina este suficient de bună pentru a surprinde cele mai mici detalii ale locului pe care vrei să îl fotografiezi, culorile se văd mai intens, iar pozele au un aspect mult mai proaspăt şi vibrant. În plus, atunci când faci poze dimineaţa poţi reuşi şi să eviţi afluxul de turişti de la orele prânzului, deci ai şanse mai mari să fotografiezi cu succes chiar şi obiectivele turistice mai aglomerate.

O altă perioadă excelentă pentru fotografii este „ora de aur”, cu o oră sau o oră şi jumătate înainte de apus. În acest timp, pozele apar scăldate într-o lumină aurie, caldă, care avantajează atât clădirile surprinse în imagini, cât şi persoanele pe care le fotografiezi.

Editează fotografiile care ţi-au plăcut cel mai mult

Adesea, camera foto nu va reuşi să surprindă locul aşa cum l-ai văzut tu cu ochiul liber. Pentru a corecta acest neajuns, ai la dispoziţie numeroase aplicaţii de editare a fotografiilor. Joacă-te cu opţiunile pe care ţi le pun la dispoziţie acestea, în special cu saturaţia culorilor, contrastul şi luminozitatea, până când obţii un rezultat care să se potrivească cu ceea ce ai văzut. Unul dintre motivele pentru care reţele de socializare precum Instagram au avut succes este faptul că le-a dat utilizatorilor posibilitatea de a aplica unele filtre pe fotografiile lor, astfel încât pozele să capete un aspect mult mai estetic şi spectaculos.

Sursă foto: Shutterstock/Copyright:Sven HanscheRecente

launch app jpeg
neversea png
pietre la rinichi jpg
Jennifer Lopez sursa foto  Shutterstock jpg
sosete negre in avion jpg
singuratate jpg
p 7 Joe Biden WC jpg
Angelina Jolie tatuaje jpg
Cantaretul Usher jpg
Albert Einstein jpg
Printesa Diana jpg
Blonda de la Drept jpeg
Nativii care gestioneaza bine banii Sursa foto shutterstock 2425256631 jpg
Oprah: Eşecul este un bun profesor dacă ştii să înveţi din el jpeg
Printesa Diana a murit în 1997 la numai 36 de ani jpeg
The Beatles Shutterstock jpg
Prince foto  Shutterstock jpg
Francoise Hardy Foto  Grand Prix jpg
Shakira jpeg
Oprah jpg