5 alimente care provoacă acnee
Multe persoane care se confruntă cu acnee nu pot renunţa la obiceiurile alimentare care sunt, de fapt, sursa problemei. Multe măncăruri aparent gustoase pot da peste cap întregul organism, motiv pentru care ar trebui eliminate complet de pe listă. Află care sunt acestea!
Brânza
Dacă ai probleme cu tenul, evită să consumi frecvent brânză şi alte produse derivate, întrucât aceasta favorizează apariţia acneei. Brânza conţine progesteron, care măreşte glandele producătoare de grăsimi. Acest lucru va face pielea grasă şi nesănătoasă, încurajând excesul de sebum.
Chipsurile
Pe lângă cartofii prăjiţi, chipsurile intră în categoria alimentelor la care ar trebui să renunţi definitiv, deoarece conţin o mulţime de chimicale care afectează pielea şi dau peste cap hormonii. Vei observa că şi după câteva chipsuri, tenul tău va căpăta un aspect uleios, favorizând apariţia acneei.
Carnea roşie
Deşi este extrem de gustoasă şi conţine proteine, carnea roşie duce la creşterea celulelor seboreice şi, prin urmare, la apariţia acneei. De asemenea, conţine o cantitate mare de grăsimi care se absorb în piele.
Ciocolata
Conţinutul de zahăr din ciocolată duce la inflamarea pielii şi, în timp, la apariţia acneei. Dacă nu poţi renunţa la dulce, încearcă măcar ciocolata neagră, cu peste 85% cacao, pe care să o consumi dimineaţa, în cantităţi moderate.
Cafeaua
Deşi îţi dă energie, cafeaua are efecte nocive pe termen lung. Unul dintre ele are legătură directă cu pielea, deoarece substanţele din conţinutul ei pot produce inflamaţii la nivelul pielii care să se transforme în acnee. Pentru a împiedica acest lucru, indicat ar fi să limitezi consumul de cafea la maximum 3 ceşti pe săptămână.