5 mituri reale despre frumuseţe

1 69331 original jpg jpeg

Ai primit de multe ori sfaturi de la persoane neavizate despre cum să îţi îngrijeşti părul, pielea sau tenul. Multe dintre ele se încadrează la categoria mituri, dar unele dintre ele sunt adevărate. Iată ce legende urbane trebuie luate în seamă.

Legarea părului în coadă de cal poate duce la căderea podoabei capilare

Orice coafură care provoacă tensiune la nivelul scalpului prin tragerea părului de la rădăcină poate duce la căderea iremediabilă a părului,ceea ce înseamnă că acesta nu va mai creşte niciodată la loc.  De aceea ar trebui să optezi pentru un look lejer,fără elastice prea rigide sau cozi prea strânse.

Frecarea la ochi provoacă riduri

Nu frecarea ochilor,în sine,duce la apariţia ridurilor,ci mişcarea de tragere care determină pielea să se subţieze,mai ales că aceasta este foarte delicată în zona ochilor. Asta duce la îmbătrânirea prematură a tenului. Nu se întâmplă nimic dacă te freci o dată la ochi,doar să nu faci un obicei din asta.

Clătirea pletelor cu bere fortifică firul de păr

Orzul şi hameiul folosite pentru fabricarea berii sunt bogate în vitamine şi proteine,ceea ce întăreşte firul de păr,făcându-l,totodată,mai strălucitor. Alcoolul acţionează ca un agent de curăţare. De altfel,berea dă volum părului,iar asta o face să fie soluţia cea mai bună şi mai ieftină de curăţarea a scalpului.

Anumite alimente pot provoca sau agrava acneea

O dietă plină de alimente grase şi ciocolată a fost catalogată în timp ca fiind cauza principalăa apariţiei acneei,ceea ce nu este neapărat adevărat. Adevărul este că nu există o listă definitivă dovedită de alimente care dăunează tenului. Dar,pentru că trupul fiecăreia reactioneaza diferit la diverse produse alimentare,ceva ce mănânci ar putea fi de vină pentru imperfecţiunile tenului tău. Ţine evidenţa dietei şi fii atentă atunci când mănânci la ceea ce poate provoca apariţia iritaţiilorsau a coşuri.

Balsamul de buze dă dependenţă

Ca oricare alte produse de îngrijire,balsamul de buze conţine mai multe ingrediente menite să rezolve o anumită problemă. De aceea,pe moment,buzele tale vor fi mai catifelate,în timp ce,în realitate,acestea nu fac decât să usuce buzele,obligându-te să foloseşti şi mai mult produs,iar asta duce la dependenţă.

Dacă vrei o soluţie naturală,poţi opta pentru untul de shea sau pentru vaselină.Recente

Shannen Doherty  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez jpg
Kate Middleton jpg
Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal   jpeg
Justin Bieber jpg