5 motive pentru care trebuie să arunci la gunoi fardurile vechi

1 75134 original jpg jpeg

Dacă ai lua, la întâmplare, o trusă de machiaj a oricărei femei, nu ai putea să nu observi cel puţin un produs expirat. Poate că uită să îl arunce sau îl îndrăgeşte prea mult, însă nu ştie cât de dăunătoare pot fi fardurile expirate.

Da, machiajul expiră

Un fond de ten rezistă maximum 12 luni,în timp ce un rimel şi un tuş de ochi au o durată de viaţă de 3 luni. Rujul şi balsamul de buze nu trebuie folosite mai mult de 2 ani consecutivi,dar se pot deteriora şi mai repede,în funcţie de cât de utilizate sunt. La fel şi în cazul fardurilor de pleoape sau al pudrei,care expiră după aproape 2 ani,însă pigmentul lor se duce şi mai repede.

Cu cât sunt mai vechi,cu atât funcţionează mai puţin

Ingredientele din farduri pot fi extrem de toxice pentru piele,cu atât mai mult cu cât termenul lor este depăşit. Cu cât sunt mai vechi,ele îşi pierd din culoare,textură şi strălucire.

Chiar şi un fard nedesfăcut poate produce probleme pielii

Multe femei asociază nedeschiderea unui fard cu prospeţimea lui. Nimic mai fals. Fie că a fost desfăcut înainte sau nu,un fard sau un produs de machiaj are un termen de valabilitate,care expiră şi fără folosire. Dacă foloseşti farduri expirate,te poţi confrunta cu înroşirea tenului,probleme de piele sau acnee.

Fardurile neînlocuite provoacă infecţii

Ai cumpărat un rimel sau un fond de ten foarte scump şi chiar dacă nu eşti o împătimită a machiajului,îţi place să îl foloseşti? E bine să ştii că produsele cosmetice trebuie schimbate la o lună,maxim două,altfel te poţi trezi cu tenul plin de infecţii şi eczeme ale pielii.

Dacă vei curăţa machiajul,nu vei rezolva nimic

Unele femei susţin sus şi tare că respectă o igienă riguroasă a machiajului şi a trusei cosmetice şi că nu e nevoie să le schimbe atât de des. Ei,chiar şi cele mai stricte în ale curăţeniei se pot confrunta cu probleme ale pielii deoarece bacteriile vor rezista şi după igienizare.

Depozitul de machiaj în baie te supune la riscuri

Dacă obişnuieşti să îţi ţii fardurile în baie,ar fi bine să le scoţi cât mai repede de acolo şi să le depozitezi într-un loc uscat şi răcoros,căci umiditatea le va deteriora,iar unele pot mucegăi.

Sursă foto: pinterest.comRecente

Katy Perry, Orlando Bloom jpg
femeie din viitor sursa  Shutterstock jpg
Chrsitina Aguilera foto  Instagram jpg
Daenerys Targaryen jpeg
Reese Witherspoon sursa  Shutterstock jpg
Viitorul inteligentei artificiale prin ochii lui Bill Gates Sursa foto Pixabay jpg
Gisele Bündchen sursa  Instagram jpg
Robin Williams, Sam Neill jpg
Victoria Beckham jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
vedetă pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Chrissy Teigen jpg
Chris Martin jpeg
Mark Wahlberg sursa  Shutterstock jpg
virgine înmormântare sursa  Shutterstock jpg
MAIN Poster 4x5 png
Demi Moore jpeg
Eva Mendes jpg
Elena Ceaușescu, Eva Braun sursa  Shutterstock jpg
Patrick Duffy, Linda Purl sursa  Shutterstock jpg