5 produse cosmetice pe care trebuie să le arunci imediat ce au expirat

1 75927 original jpg jpeg

Având grijă de sănătatea noastră, nu mâncăm şi nu bem nimic care a trecut de perioada de valabilitate. Atunci, de ce să nu facem acelaşi lucru şi cu produsele cosmetice pe care le aplicăm pe piele? Multe femei ignoră faptul că utilizarea produselor cosmetice după expirare poate avea efecte dăunătoare asupra tegumentului.

Experţii în frumuseţe spun că există 5 produse pe care nu ar trebui să le mai folosim după ce au expirat, şi anume:

Rimelul

Crezi sau nu, rimelul are o perioadă de valabilitate de doar 6 luni. Pentru a evita risipirea banilor, cumpără-ţi doar unul şi foloseşte-l până îl termini. Este destul de uşor să-ţi dai seama dacă rimelul tău a expirat – dacă s-a uscat, a devenit lipicios şi are un miros greu de suportat - atunci termenul de valabilitate a expirat. Nu uita că ochii sunt extrem de sensibili şi se pot infecta foarte repede. Folosind un rimel vechi, care este predispus la bacterii, te poţi confrunta cu ochi iritaţi.

Creionul de ochi

Deşi creionul de ochi durează puţin mai mult decât rimelul, acesta este aplicat foarte aproape de deschiderea ochiului, astfel că un dermatograf vechi poate creşte riscul contaminării germinale.  Dacă creionul nu se mai aplică bine pe piele sau s-a uscat, atunci a expirat.

Fondul de ten

Aplicarea directă pe piele a fondului de ten pentru o perioadă lungă de timp înseamnă creşterea riscului de apariţie a acneei, deoarece porii se înfundă. Cum îţi dai seama dacă fondul de ten mai poate fi folosit? După ce a expirat, fondul de ten lichid tinde să se separe, să capete culori diferite şi să nu se mai întindă pe piele. Pentru a evita iritarea sau infecţia - dacă ai pielea sensibilă – nu mai folosi acest produs cosmetic după expirare.

Rujul

Vei şti cu siguranţă când este timpul să arunci rujul, deoarece culoarea se va schimba, rujul se va usca şi s-ar putea să te confrunţi cu infecţii sau buze crăpate. Nu merită să suferi din cauza unui ruj expirat, nu-i aşa?

Cremele

Cremele destinate îngrijirii pielii ar trebui aruncate după un an de utilizare, dar asta înseamnă să te dai doar cu acea cremă, nu să începi să foloseşti mai multe, renunţând la primele două şi să începi să le aplici din nou după un an şi jumătate!

Ai grijă de sănătatea pielii şi verifică termenul de valabilitate la toate produsele cosmetice pe care le ai.



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg