5 remedii naturale care te scapă de mătreaţă

1 85178 original jpg jpeg

Ai încercat să scapi de mătreaţă cu şampoane obişnuite dar nu ai reuşit? Ei bine, natura îţi pune la dispoziţie tot felul de remedii care pot combate această afecţiune, iar noi ţi le prezentăm pe cele mai eficiente.

Principala cauză a apariţiei mătreţii este pielea uscată a capului, de aceea părul tău are nevoie de mai multă îngrijire şi hidratare. Mătreaţa mai poate fi o consecinţă a părului care se îngraşă foarte mult, a transpiraţiei excesive sau a dermatitei seboreice. Toate aceste afecţiuni pot provoca neplăcuta mătreaţă, însă vestea bună este că o poţi trata cu remedii naturale.

1. Aloe Vera

Sucul de aloe vera este cunoscut pentru tratarea eficientă a diferitelor afecţiuni ale pielii, iar mătraţea se numără printre acestea. Aloe vera are proprietăţi antiseptice, iar utilizarea sa echilibrează nivelul de sebum şi previne uscarea pielii. Taie pe jumătate două frunze de aloe vera şi scoate sucul din ele cu ajutorul unei linguriţe. Aplică sucul pe scalp şi lasă să acţioneze o oră, apoi clăteşte-ţi părul.

2. Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul se găseşte în aproape toate bucătăriile şi este un remediu rapid şi ieftin care te poate ajuta să scapi de mătreaţă. În loc de şamponare, masează-ţi scalpul umed cu bicarbonat de sodiu, lasă-l să acţioneze un minut apoi clăteşte-ţi părul cu apă caldă.

3. Oţet de mere

Asociat cu o varietate de beneficii pentru sănătate, oţetul de mere luptă de asemenea şi împotriva mătreţii. Aciditatea sa face posibilă curăţarea celulelor moarte de pe scalp şi reglează pH-ul pielii. Amestecă o parte de oţet cu o parte de apă. După ce ţi-ai spălat părul şi te-ai clătit, toarnă amestecul pe păr, masează-ţi scalpul uşor şi lasă să acţioneze 15 minute, apoi clăteşte cu apă caldă.

4. Ulei esenţial din arbore de ceai

Tea Tree, după cum mai este cunoscut uleiul esenţial de arbore de ceai, are numeroase beneficii în tratarea problemelor deramtologice, iar mătreaţa nu este o excepţie. Îl poţi găsi în toate magazinele naturiste, iar preţul său este accesibil. Amestecă 2 linguriţe de ulei esenţial de arbore de ceai cu 300 ml de apă caldă. Înmoaie puţină vată în soluţia obţinută şi aplică pe zonele de piele afectate de mătreaţă. Lasă să acţioneze câteva ore, apoi spală-ţi părul cu şampon.

5. Ulei de cocos

Bogat în carbohidraţi, în vitmine, minerale şi în antioxidanţi, uleiul de cocos este folosit de secole pentru beneficiile sale atât pentru uz extern, cât şi pentru uz intern. Proprietăţile sale antifungice îl fac un remediu excelent pentru mătreaţă. Încălzeşte puţin uleiul de cocos, aplică-l pe scalp şi masează uşor. Lasă să acţioneze o oră, apoi spală-te cu şampon.

Sursă foto: india.comRecente

pahare   shutterstock 2155428393 jpg
Bradley Cooper si Lea jpeg
Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg