6 paşi pentru un machiaj de vedetă

1 52927 original jpg jpeg

Bucate calde pe masă, bradul sclipind în note feerice şi cu multe cadouri, zâmbete năstruşnice care-l aşteaptă pe Moş Crăciun – ce mai lipseşte din peisajul de Sărbători? Ei bine, este momentul ideal să dai o pată de culoare ţinutei cu un machiaj de seară impecabil.

Ţi se pare complicat să-ţi faci singură machiajul de seară? Dacă urmăreşti etapele de mai jos,vei vedea că este chiar simplu să ai un look fantastic. Ioana Ţintea,make-up artist Flormar,ne-a arătat cum să procedezi ca să atragi privirile tuturor. Iată ce-a ieşit!

Primul pas:Aplici baza de machiaj

simeon stalpnicul png

Din punct de vedere estetic,aceasta este cea mai grea sarcină. Trebuie să acoperi imperfecţiunile,ridurile,petele,coşurile sau pistruii,dar fără a încărca faţa. Baza de machiaj este compusă din fond de ten,anticearcăn şi pudră. Întinzi fondul de ten pe faţă cu mişcări circulare,dinspre mijloc spre exterior. Anticearcănul,de preferat un produs cu un ton mai deschis decât tenul,se aplică în cantitate mică pe zona cearcănelor şi pe pleoape. La sfârşit,pudra fixează machiajul şi absoarbe grăsimea în exces.

Ea trebuie aplicată inclusiv pe pleoape,buze şi pe decolteu. Nu în ultimul rând,dacă vrei să-ţi evidenţiezi pomeţii,te poţi da cu un fard de obraz,pe care îl alegi în funcţie de culoarea rujului.

Pont

Îţi poţi evidenţia calităţile cu ajutorul unui fard iluminatoriu special pentru porţiunea ochiului şi,dacă vrei să-ţi închizi tenul,poţi opta pentru o pudră bronzantă.

Al doilea pas:Aranjează-ţi sprâncenele!

simeon stalpnicul png

Atunci când sunt îngrijite cum trebuie,sprâncenele îţi scot în evidenţă trăsăturile şi le armonizează. După ce le-ai pensat şi le-ai tuns,conturează-le forma cu ajutorul unei pensule sau al unui rimel special de sprâncene. Spaţiile goale le acoperi cu fard sau cu dermatograf.

Nuanţa folosită pentru colorarea sprâncenelortrebuie să fie cu un ton mai închisă decât părul.

Al treilea pas:Îţi fardezi ochii

simeon stalpnicul png

Machiajul de seară trebuie ales în funcţie de evenimentul la care participi,de ţinută şi de culoarea ochilor,. Dacă este vorba de o petrecere,poţi încerca varianta multicoloră,foarte apreciată în acest sezon. Asortează trei culori diferite şi lasă-ţi imaginaţia să se dezlănţuie în jocul de nuanţe. În machiajul propus,turcoazul,movul şi negrul s-au îmbinat armonios. Ai grijă să să faci o „trecere” foarte uşoară de la o culoare la alta.

Culoarea închisă trebuie să fie mereu poziţionată în exterior.

Al patrulea pas:Un plus de intensitate,cu tuşul potrivit

simeon stalpnicul png

Ca să-ţi pui ochii în valoare,foloseşte-te de tuş. În cazul de faţă,produsul cu tentă închisă a fost dat aproape de rădăcina genelor.

Pont

Încearcă să trasezi linii simetrice şi nu foarte groase,pentru a contura discret forma ochilor.

Al cincilea pas:E timpul să te dai cu mascara!

simeon stalpnicul png

Rimelul,nelipsit din trusa de frumuseţe,îţi arcuieşte genele şi le dă volum. Pentru un efect surprinzător,poţi să renunţi la negru pentru o culoare ceva mai veselă şi în spiritul Crăciunului,cum ar fi verdele.

Nu uita să te rimelezi şi pe genele din josul ochiului! Dacă te-ai dat şi pe piele,te poţi şterge cu un beţişor de ureche înmuiat în demachiant.

Al şaselea pas:Încheie machiajul cu un ruj spectaculos!

simeon stalpnicul png

După ce ai retuşat eventualele nereguli apărute după aplicarea fardului şi a rimelului,alege un ruj potrivit cu restul machiajului. Pentru un plus de strălucire,nu uita să-ţi aplici şi un gloss de buze.

În cazul în care ai buzele subţiri,le poţi contura discret cu ajutorul unui creion de buze în aceeaşi nuanţă cu rujul.Recente

Hedy Lamar foto  Crossroads (1942) jpg
Celine Dion foto  Shutterstock jpg
Rihanna foto  Instagram jpg
Coperta Click! pentru femei Nr 11 2024 jpg
Jennifer Garner jpg
Hannah Dodd foto  Shutterstock jpg
Sarah Jessica Parker jpg
Jessica Alba foto  Shutterstock jpg
Jessica Biel jpg
Sarah Wayne Callies foto  Shutterstock jpg
ten frumos jpg
Britney Spears jpg
Courteney Cox si Matthew Perry jpg
Boney M XP 1 png
Jane Seymour foto  Shutterstock jpg
Zodii ai caror nativi sunt atenti la detalii Sursa foto shutterstock 2039710754 jpg
Traditii la nunta jpg
Chris Pine arată diferit jpg
Prințesa Roz foto  Shutterstock jpg
copil speriat foto  Shutterstock jpg