6 secrete să-ţi protejezi pielea contra frigului

1 72975 original jpg jpeg

Iarna, înainte de a ieşi din casă (mai ales când afară sunt multe grade minus), ai nevoie de produse hidratante foarte bune, atât pentru faţă, cât şi pentru mâini. Pielea expusă geruluiare nevoie de un strat protector cât mai rezistent la frig.

Temperaturile scăzute ale lunilor de iarnă îţi deshidratează pielea,lăsând-o uscată şi aspră.

Partea neplăcută este să constaţi că ţi s-au înmulţit şi ridurile. Dacă eşti în căutare de soluţii de prevenire,citeşti acum tocmai ceea ce-ţi trebuie!Dacă te-ai obişnuit să foloseşti o cremă hidratantă când ieşi în frigul de afară,află că faci bine.

Pielea devine fină,însă,din păcate,la temperaturi foarte scăzute,se usucă repede.

Când te pregăteşti să ieşi din casă,ai nevoie de creme foarte grase,care să-ţi hrănească şi să-ţi protejeze epiderma cel puţin câteva ore.

La fel de bune sunt şi uleiurile de corp pentru bebeluşi,care îţi vor proteja bine mâinile.

Poate ar trebui să învăţăm de la locuitorii ţinuturilor nordice să folosim produse pe bază de grăsimi de animale sau de ulei de peşte.

Variantele sunt nenumărate,depinde numai de tine dacă alegi unele tradiţionale (şi mai puţin frumos mirositoare) sau optezi pentru preparate mai sofisticate.

Aşa îţi îngrijeşti buzele!

Sfatul de bază este să eviţi să-ţi  umezeşti buzele atunci când mergi prin ger! ­Ţine mereu cu tine un ruj sau un strugurel emolient (balsam),pe care să le foloseşti de fiecare dată când îţi simţi buzele uscate.

De asemenea,dacă se întâmplă să bei ceva afară,tamponează-le imediat cu ajutorul unui şerveţel. Nu le lasa să se usuce în aerul rece!

Protejează-ţi ochii!

Ochii tăi sunt „programaţi” să reziste pe vreme rece,până la -200C,fără nicio protecţie specială.

Excepţie o fac ochii extrem de sensibili. De-a lungul zilei,este indicat să utilizezi picături lubrifiante,pentru a-i păstra umezi.

Şi ochelarii de soare sunt o variantă bună pentru a-i feri de gerul tăios şi de lumina puternică.

Evită anumite alimente şi băuturi

În timpul iernii,este bine să-ţi adaptezi şi alimentaţia:de exemplu,să renunţi la consumul de mâncăruri picante sau exagerat de condimentate.

Cam la fel stă treaba şi cu produsele care conţin cafeină şi alcool. Toate acestea sunt pline de toxine care reduc din strălucirea normală a tenului.

Redu timpul petrecut la duş

Prea mult timp sub apa caldă a duşului dăunează iarna. Apa îndepărtează uleiurile naturale ale pielii,uscând-o foarte tare.

De asemenea,este bine să nu foloseşti apă fierbinte,ci să reduci temperatura astfel încât să nu-ţi degreseze prea tare epiderma.

Şi încă un sfat util:nu te şterge energic cu prosopul,ci usucă-te prin tamponare!

Păstrează-ţi temperatura corpului ridicată

Pielea ta va străluci atât timp cât temperatura corpului este constantă şi nu te expui prea mult la frig. Poartă haine din ţesături naturale,bumbac,lână şi blănuri.

Hidratează-ţi pielea!

După ce ai făcut baie,ai nevoie de o cremă hidratantă,pentru a-ţi menţine stratul de sebum al pielii. Iarna,el este cel mai preţios apărător.

În plus,caută produse cosmetice grase,care oferă o hidratare profundă şi de durată,astfel încât să fii protejată de frig cât mai multe ore.

simeon stalpnicul png
simeon stalpnicul png


Recente

Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal   jpeg
Justin Bieber jpg
Debbie Harry  Instagram jpg
michael jackson jpg
Khloe Kardashian jpg