7 secrete ale pielii de care trebuie să ştii

1 68277 original jpg jpeg

Pielea ta ar dori ca tu să ştii aceste secrete, care îţi dezvăluie cum trebuie să faci duş, cum să te hidratezi şi ce anume ai voie să mănânci pentru ca tenul tău să radieze de sănătate.

Nu te freca la ochi

Aici piele este mai subţire şi mai sensibilă. La numai 0,05 mm grosime-jumătate din grosimea unei coli de hârtie-şi cu o grămadă de mici vase capilare,orice mişcare bruscă poate leza pielea şi o poate face să pară mai palidă şi mai ridată.

Nu te mai scărpina

În timpul lunilor mai reci,aerul uscat absoarbe umezeala prin stratul superior,ceea ce face ca pelea să se usuce şi să se irite. Asta declanşează un răspuns inflamator:celulele imunitare,precum şi proteinele ​​pro-inflamatorii şi a altor enzime,o iau razna şi activează receptorii de mâncărime care transmit semnale la creier. Este adevărat că,atunci când te scarpini,te simţi mult mai bine,fiind receptată de creier ca un fel de recompensă. Totuşi,încearcă să te abţii,fiindcă asta nu face decât să intensifice senzaţia de mâncărime şi să se creeze un cerc vicios.

Fă duşuri mai scurte

Mai ales în lunile reci. Duşurile lungişi calde spală toate uleiurile naturale ale pielii,la fel cum ai curăţa săpunul după ce te-ai făcut numai spumă.

Nu te spăla pe faţă dimineaţa

Ai citit bine. Nu este nevoie să te speli pe faţă de două ori pe zi (mai ales daca ai pielea uscată). O singură curăţare,noaptea,înainte de culcare,te scapă de mizeria care poate bloca porii tenului şi care duc la acnee. A doua spălare,dimineaţa,va stimula producţia de sebum,ceea ce,în definitiv,duce tot la coşuri şi la puncte negre.

Foloseşte o cremă cu ceramide

Aceste lipide apar în mod natural în stratul superior al pielii,dar în anumite perioade ale anului ai nevoie de o doză suplimentară de ceramide.  Ele au rolul de a crea o barieră care reţine apa în ten,ajutându-ţi pielea să se menţină netedă şi tânără.

Îţi plac puloverele de lână? Renunţă la ele!

Lâna este un pic abrazivă. Ea poate declanşa chiar şi o erupţie dacă ai pielea deosebit de sensibilă.

Foloseşte protecţie SPF. Pe tot parcursul anului!

Chiar aplicarea unei pudre de ten cu SPF tot este mai indicată,decât nimic. Poate că nu-ţi dai seama că atâta timp cât este lumină afară razele ultraviolete sunt prezente,indiferent de vreme. În perioadele reci,pot fi de până la de două ori mai multe raze UVA,decât cele UVB. Acestea pătrund adânc în piele şi pot duce la cancersau la majoritatea problemelor pielii:riduri,pete de culoare,piele lăsată.Recente

Kim Kardashian, copii jpeg
Palatul Buckingham foto  Shutterstock jpg
Brigitta Gheorghe, de la muzica la arta culinara 1 Sursa foto arhiva personala jpg
Barbosu Sursa foto arhiva personala jpg
The Simpsons foto  Imdb jpg
Mirosuri pe care cainii le resping jpg
Spune mi zodia ta si vei afla ce nuanta de ruj te pune in evidenta Sursa foto shutterstock 2477758069 jpg
loialitate jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial Sursa Foto  Shutterstock jpg
caine jpg
avion jpg
Selma Blair jpg
Sezonul 3 serial Ursul Disney+ jpg
Anitta jpg
Boala Pica jpg
Ryan Reynolds jpg
Oprah Winfrey jpg
POZA png
Shannen Doherty foto  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez jpg