A ales Hollywoodul în loc să devină prinţesă. Ce prinţ a refuzat Marilyn Monroe?

8 profimedia 0517321447 jpg jpeg

Născută şi crescută în Los Angeles, Marilyn şi-a petrecut cea mai mare parte a copilăriei în orfelinate, după care, la numai 16 ani, s-a măritat. Lucra într-o fabrică în timpul celui de-al Doilea Război Mondial când a întâlnit un fotograf de la First Motion Picture Unit şi şi-a început o carieră în modeling, care i-a facilitat apoi semnarea unor contracte nesemnificative cu 20th Century Fox şi Columbia Pictures.

A reuşit să facă rost de roluri mai însemnate la sfârşitul anilor '50, însă tot atunci a fost implicată în primul său scandal răsunător – au fost făcute publice câteva fotografii nud cu ea, care, în mod surprinzător, nu i-au afectat cariera, ci, dimpotrivă, au crescut interesul pentru cea care devenea tot mai mult un sex simbol în toată puterea cuvântului.

Însă restul carierei ei hollwoodiene era cât pe ce să nu se întâmple dacă Monroe ar fi acceptat propunere incredibilă pe care a primit-o când încă îşi făcea un nume în Cetatea Filmului. Despre ce propunere a fost vorba?

Cu toţii cunoaştem povestea actriţei Grace Kelly, care a renunţat la cariera ei actoricească pentru a deveni soţia unui prinţ în carne şi oase. Însă puţină lume ştie că destinul frumoasei prinţese era cât pe ce să nu se adeverească, pentru simplul motiv că „rolul” de prinţesă i-a fost oferit, în primă instanţă, lui Marilyn Monroe, cea mai cunoscută actriţă la acea vreme. Doar că ea l-a refuzat.

Se pare că Aristotle Onassis, viitorul soţ al lui Jackie Kennedy, le-a sugerat consilierilor prinţului Rainier de Monaco că o mireasă celebră ar face minuni pentru reputaţia internaţională a familiei regale. Iar prinţului i-a surâs ideea omului de afaceri, drept urmare cei din echipa lui s-au gândit la starul momentului, la cea mai frumoasă femeie de la Hollywood, pentru a interpreta, pe viaţă, rolul de prinţesă – Marilyn Monroe.

Blondina din Some Like it Hot (1959) a fost, într-adevăr, prima pe lista posibilelor „candidate”, însă acest lucru nu a flatat-o pe vedetă întratât încât să lase totul baltă şi să-şi înceapă o nouă viaţă la palat. În loc să devină mireasa Prinţului Rainier, Marilyn şi-a dorit să rămână la Hollywood şi să încerce să demonstreze tuturor că era mai mult decât o femeie frumoasă, era şi o actriţă talentată.

În ciuda alegerii făcute, Monroe i-a trimis lui Grace Kelly, în ziua nunţii ei cu prinţul de Monaco, o telegramă, în care i-a scris miresei regale următoarele: „Mă bucur atât de mult că ai găsit o modalitate de-a ieşi din toată afacerea asta!” Cu alte cuvinte, Marilyn îşi dorea o carieră îndelungată la Hollywood, însă nu agrea deloc felul în care se petreceau anumite lucruri. Era, cum altfel?!, o contradicţie continuă.

Totuşi, unii susţin că invitaţia de a-şi petrece tot restul vieţii la palat nu i-a fost făcută cu adevărat lui Monroe. Că a existat intenţia asta, însă nu s-a mers până la capăt din cauza imaginii publice pe care starul hollywoodian o avea la acea vreme. Ce era în neregulă cu imaginea ei? Cel mai probabil era prea sexy pentru o viitoare prinţesă.

Indiferent de aceste detalii, un lucru e cert - viaţa la palat nu i s-ar fi potrivit lui Marilyn mai mult decât i s-a potrivit statutul de superstar hollywoodian. Moştenirea fantastică pe care ne-a lăsat-o pe marele ecran şi-n viaţa de zi cu zi, când şi-a etalat farmecul şi frumuseţea, dăinuie şi după dispariţia ei.

FOTO ProfimediaRecente

michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg