A început goana după rechizite!

1 46522 original jpg jpeg

În fiecare an, acelaşi tablou: caiete, hăinuţe noi, cărţi. Şi totuşi, emoţiile sunt mereu altele. Iată dovada.

Şi acum,mămicile au o misiune aproape imposibilă:să-i mulţumească pe copii cu bani puţini. Costul rechizitelor ajunge la 150 de lei,dar asta numai dacă te limitezi la cele ieftine,fără desene cu eroi de film sau de desen animat.

Dar ce te faci când copilul cere tocmai rucsacul acela scump,de pe care te priveşte fioros Spiderman? Aici îţi vin în ajutor promoţiile,dar şi... criza financiară. Carmen Tiron,şefa Librăriei Papirus,explică de ce:„Producătorii s-au temut de pierderi şi au scăzut preţurile. De aceea,un penar „Barbie” complet echipat costă 39,50 de lei în loc de 46,cât era anul trecut.”

În librării,rechizitele simple sunt ieftine,dar cum să iei un ghiozdan neatrăgător,în culori terne,care costă 50 de lei,când copilul este îndrăgostit de unul viu colorat,cu sclipici şi cu personaje amuzante?

Cât este moft,cât e necesitate?

Cristina,mămică de două fetiţe,dă oricât ca ele să aibă tot ce visează şi a pus deoparte 600 de lei pentru asta. Nici nu ajunge bine cu fetele într-un hipermarket,că deja aude:„Mami,vreau ghiozdan cu rotile! Din acela cu prinţesă pe el!”.

Ceva mai discretă,fata cea mare a anunţat din timp ce doreşte. „Cere tot ce are imprimat Hannah Montana,spune Cristina. Pentru mine,preţul chiar nu contează,ci bucuria ei!”

Este drept că penarul roz complet echipat pe care tocmai îl alesese cea mică ajungea la 36 de lei,iar ghiozdanul ei favorit cu rotile costă 120 de lei,dar nimic nu poate sta în calea fericirii celor două şcolăriţe.

Maria Bizadea are trei copii şi nu-i este uşor,mai ales că unul dintre ei intră în clasa întâi. Îi va lua un ghiozdan cu Tom şi Jerry,ca să-l îndemne să înveţe bine,dar nu cedează cererilor copiilor mari. „Ei visează la caiete cu clanul lui State. Le-a plăcut la nebunie telenovela „Regina”,dar în general înţeleg greutăţile noastre materiale şi se mulţumesc cu rechizite mai ieftine”,spune Maria.

Dacă pe unele mămici le interesează numai bucuria celor mici,pe altele le preocupă mai mult calitatea rechizitelor. Le dă siguranţa că nu vor fi nevoite să cumpere altele prea curând. Chiar îşi învaţă copiii să gândească în acest fel. O astfel de mamă este Dana Manole,din Bucureşti.

Am găsit-o la cumpărături împreună cu fetiţa ei de opt ani. Nu-l luase şi pe fiul cel mare,elev în clasa a VII-a,pentru că este foarte pretenţios.

„Cu el petrec foarte mult timp când iau rechizite. Este foarte atent ca foaia de hârtie să nu fie poroasă şi să sugă,altfel riscă să scrie numai pe o parte a colii. Şi blocul de desen,chiar dacă ne costă 5 lei,trebuie să aibă coli fine. Aşa l-am învăţat şi chiar nu vrea nimic dacă nu este de calitate.”

Unora li se pare o artă să-i mulţumeşti pe copii cu bani puţini,dar Gabriela Drăgoescu din Bucureşti are propriile ei trucuri ca să nu cheltuiască mai mult de 100 de lei pentru rechizite. „Am o fetiţă în clasa a IV-a,care vrea caiete şi accesorii pentru şcoală cu Hannah Montana,Spioanele şi Witch. Aşa că am urmărit atentă toate promoţiile”,spune Gabriela.

Un alt secret al ei este că evită magazinele specializate din centrul oraşului. Aşa a găsit unul în cartierul Berceni,unde se vindeau rechizite cu Hannah Montana la preţuri mici,iar dacă lua mai multe bucăţi,beneficia de o reducere. Gabriela a terminat pregătirile pentru începutul şcolii,dar multe mame sunt încă în căutarea celor mai bune rechizite pentru copiii lor ceea ce nu-i deloc o treabă uşoară.Recente

Katherine Hepburn jpg
Shania Twain, abuz sexual sursa  Shutterstock jpg
Cea mai in varsta castigatoare a unui premiu Grammy Sursa imagine Instagram angelaalvarez1927 jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Printul Harry jpg
Paradoxul zilei de nastere Sursa imagine shutterstock 150755498 jpg
kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg
Oprah Winfrey, Tom Cruise nunta sursa  Shutterstock jpg
Vedete care au devenit mame in 2022 jpg
meghan markle, cățeii ducesei sursa  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck (2) jpg
Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg