A murit scriitorul Fănuş Neagu

1 48515 original jpg jpeg

În noaptea de luni, 23 mai, spre marţi, scriitorul Fănuş Neagu a încetat din viaţă la Spitalul Elias din Bucureşti, după o lungă suferinţă.

Cunoscutul scriitor Fănuş Neagu avea 79 de ani şi era internat de mult timp la Spitalul Elias din cauza unui cancer la prostată,după cum informează agenţia Mediafax. Această afecţiune a fost şi motivul pentru care în noaptea de 23 spre 24 mai,la ora 3.30,inima maestrului Fănuş Neagu a încetat să mai bată.

Trupul neînsufleţit al scriitorului va fi depus la sediul Uniunii Scriitorilor din Bucureşti,miercuri,25 mai,când toţi cei care l-au cunoscut sau admirat vor putea să-şi ia rămas bun de la maestru. Înmormântarea urmează să aibă loc joi,26 mai,la Cimitirul Bellu.

Povestitor,moralist,nuvelist,romancier şi dramaturg,Fănuş Neagu s-a născut la 5 aprilie 1932 într-o familie de oameni simpli de la ţară. În 1952 a fost cursant al Şcolii de Literatură „Mihai Eminescu” şi coleg de generaţie cu poetul Nicolae Labiş. De-a lungul timpului a fost şi redactor la revistele „Luceafărul” şi „Amfiteatru”. A scris şi cronici sportive la publicaţia „România Liberă”. Mai mult,timp de trei ani,între 1993 şi 1996,a fost şi director al Teatrului Naţional Bucureşti.

Printre volumele care l-au făcut făcut cunoscut se numără „Întâmplări aiurea şi călătorii oranj”,romanul „Scaunul singurătăţii”,nuvelele „Dincolo de nisipuri”,piesele „Echipa de zgomote”,„Casa de la Miezul Nopţii sau Paiaţa soseşte la timp”.

Sursa foto:MediafaxRecente

Robin Williams, Sam Neill jpg
Victoria Beckham jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
vedetă pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Chrissy Teigen jpg
Chris Martin jpeg
Mark Wahlberg sursa  Shutterstock jpg
virgine înmormântare sursa  Shutterstock jpg
MAIN Poster 4x5 png
Demi Moore jpeg
Eva Mendes jpg
Elena Ceaușescu, Eva Braun sursa  Shutterstock jpg
Patrick Duffy, Linda Purl sursa  Shutterstock jpg
Adele jpeg
Shakira jpeg
Jane Fonda foto  Shutterstock jpg
Cele mai fericite tari din lume Sursa foto shutterstock 2097419497 jpg
Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg