Actorul Carry Grant, dependent de „terapia“ cu drogul LSD. „Mă imaginam în forma unui penis uriaş, care pleacă de pe Pământ ca o navă spaţială“

1 profimedia 0623294020 jpg jpeg

La apogeul carierei, Carry Grant, unul dintre cei mai mari actori ai vechiului Holloywood, a făcut o terapie cu LSD, cobsiderată una dintre cele mai periculoase substanţe stupefiante. Starul a pretins că drogul i-a salvat viaţa, dar mulţi cred că, în acelaşi timp, a condus la distrugerea carierei lui Grant.

La sfârşitul anilor '50, aflat în culmea gloriei, Cary Grant a pornit într-o călătorie de căutare a sinelui. A încercat hipnoza şi yoga, dar nu au funcţionat. A descoperit drogul LSD şi, în scurt timp, şi pacea interioară. „În timpul sesiunilor mele de LSD, am învăţat foarte mult. Rezultatul a fost o renaştere. În sfârşit am ajuns unde voiam să ajung“, declara el.

LSD (Dietilamida acidului lisergic) este cel mai cunoscut şi răspândit drog psihedelic. A fost folosit în principal ca un drog recreaţional şi ca adjuvant în diversele terapii şi practici precum meditaţia, psihoterapia psihedelică etc.

Aflat pe culmea succesului profesional, actorul Cary Grant se confrunta cu traume profunde în viaţa personală. Aşa a ajuns să apeleze la tratamentul cu LSD, oferit de unii psihiatri şi considerat un tratament revoluţionar în epocă.

Actriţa Betsy Drake, a treia soţie a lui Grant, a fost cea care l-a introdus în această lume, iar Grant a luat medicamentul sub îngrijirea doctorului Mortimer Hartman de la Institutul de Psihiatrie din Beverly Hills, potrivit The Guardian.

Astfel, între anii 1958-1961, actorul a participat la aproximativ 100 de sesiuni în care a consumat LSD, în încercarea de a-şi regăsi eu-ul. Această terapie a fost la modă în SUA între 1950 şi 1965, potenţată şi de apariţia mişcării hippie. Unui număr de aproximativ 40.000 de pacienţi li s-a prescris LSD pentru a trata afecţiuni din spectre diverse, de la alcoolism la schizofrenie.

Grant avea sesiuni săptămânale cu dr. Mortimer Hartman la Institutul de psihiatrie din Beverly Hills. Efectele au fost uimitoare. „Într-una dintre transe, după ce am lat drogul, m-am imaginat sub forma unui penis uriaş care pleacă de pe Pământ ca o navă spaţială“, este una dintre declaraţiile halucinante ale actorului, cunoscut pentru faptul că ţinea extrem de mult la intimitate. Asta înainte de a începe „terapia“.

 „Cary dădea rareori a dat interviuri. Şi totuşi, după ce a luat LSD, a contactat personal revista Good Housekeeping şi a spus: «Vreau să spun lumii despre asta. Mi-a schimbat viaţa. Toată lumea trebuie să ia (LSD- n.r.)», declara Mark Kidel, regizorului unui documentar despre Grant.

Perioada în care actorul a luat LSD a coincis cu perioada în care a avut cel mai mare succes profesional, cu filme de referinţă precum „La nord prin nord-vest“ şi încasări uriaşe la box-office. Se pare că acidul îi adusese acea linişte interioară de care avea nevoie şi în viaţa profesională.

Totuşi, consumul de LSD a devenit ilegal în 1966, iar în acelaşi an starul şi-a anunţat retragerea din carieră. La moartea sa, în 1986, actorul i-a lăsat moştenire 10.000 de lire sterline doctorului Hartman.

FOTO ProfimediaRecente

Jessica Simpson  Instagram jpg
Priyanca Chopra Jones shutterstock 2083738132 jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck jpeg
nuntă Prințul Harry, Meghan Markle foto  Shutterstock jpg
Click! pentru femei Nr 3  2023 jpeg
Menopauza jpg
Ireland Baldwin jpg
Pamela Anderson carieră foto  Shutterstock jpg
Papa Benedict sursa  Shutterstock jpg
Iti place muzica live Iata top 3 restaurante pe care nu trebuie sa le ratezi in Bucuresti jpg
zi norocoasa shutterstock 1937419057 jpg
Regé Jean Page jpg
Partea nevazuta a povestilor care ti au bucurat copilaria Sursa foto shutterstock 1983165296 jpg
Copiii Angelinei Jolie jpg
Dans jpg
jucării sexuale foto  Shutterstock jpg
Michael Jackson, Diana Ross sursa  Shutterstock, Instagram jpg
Lisa Loring jpeg
Top 3 zodii ai caror nativi sunt buni povestitori Sursa foto shutterstock 407827774 jpg
Piele somon jpg