Ai călcâiele uscate şi crăpate? Iată remediul perfect!

1 66295 original jpg jpeg

Pe lângă aspectul inestetic, călcâie crăpate pot cauza şi un disconfort fizic pe care nu ar trebui să îl ignori. Netrate, călcâiele crăpate pot duce la apariţia durerilor şi a sângerării pielii.

Din fericire,poţi scăpa cu uşurinţă de această problemă,fără să fie nevoie de tratamente speciale şi costisitoare. Există un remediu natural care face minuni pentru călcâiele tale.

În ce constă remediul natural

Ai nevoie de:

4-5 litri de apă caldă2 linguri de bicarbonat de sodiuulei esenţial de lavandă (opţional)un burete uşor abraziv sau o piatră poncecremă hidratantăÎntr-un vas mai mare toarnă apa şi cele două linguri de bicarbonat de sodiu. Amestecă până se dizolvă,după care adaugă câteva picături de ulei esenţial de lavandă.Înmoaie-ţi picioarele în amestecul obţinut şi stai aşa 15-20 de minute. Ingredientele folosite hrănesc pielea călcâielor şi elimină durerile care apar,de obicei,după o zi lungă în care ai mers mult sau ai purtat tocuri înalte.După cele 20 de minute,ia un burete abraziv sau o piatră ponce şi freacă-ţi uşor călcâiele.Clăteşte-ţi tălpile,şterge-le,apoi aplică un strat de cremă hidratantă pe bază de glicerină sau,în schimb,poţi folosi ulei de cocos,fiindcă este la fel de bun ca o loţiune de corp.

a2b5fe8ac5087636d2e853d29370e1ae jpg jpeg

Dacă decizi să urmezi acest tratament seara,dormi cu şosetele în picioare. Pentru efecte vizibile,este indicat să foloseşti acest remediu de două ori pe săptămână. După ameliorarea problemei,este suficient să îţi îngrijeşti tălpile cu acest remediu de două ori pe lună.

Dacă vrei să obţii un efect intens,prepară o pastă din bicarbonat de sodiu şi puţină apă. Masează-ţi călcâile cu acest amestec înainte de a folosi piatra ponce sau buretele abraziv.