Ai grijă de picioarele tale! Cum să le menţii sănătoase

Înmoaie picioarele înainte de exfoliere jpeg

Cu 26 de oase şi un ansamblu complex de muşchi, tendoane şi ligamente, picioarele absorb impactul greutăţii corpului cu fiecare pas pe care îl faci. Problemele care pot apărea la nivelul picioarelor sunt numeroase. De aceea, trebuie să acorzi o atenţie sporită îngrijirii lor.

Mirosul neplăcut al picioarelor,pielea crăpată,bătăturile,unghiile încarnate,infecţiile fungice pot provoca disconfort şi mobilitate redusă. În timp ce unele dintre aceste probleme sunt congenitale,o mare parte din ele pot fi prevenite.

Poartă pantofi confortabili

Purtarea unor încălţări nepotrivite poate afecta sănătatea picioarelor. În primul rând,trebuie ca pantofii să ţi se potrivească. În caz contrar,este posibil să-ţi apară bătături,unghii încarnate şi dureri de picioare foarte mari.

Când mergi să-ţi cumperi pantofi,fă asta seara,când picioarele sunt umflate. Mai mult,evită să porţi încălţăminte cu toc înalt,pentru a evita formarea de leziuni la nivelul oasele piciorului. Totodată,ai grijă ca pantofii să fie confecţionaţi din materialele potrivite. Sinteticele nu permit piciorului să respire aşa cum o face pielea.

Mergi pe jos

Pentru a fi în formă maximă,mergi pe jos în fiecare zi,cel puţin 30 de minute. În felul acesta,muşchii de la nivelul picioarelor îşi vor păstra fermitatea,iar tendoanele şi ligamentele flexibilitatea. Când mergi,asigură-te că porţi pantofi indicaţi pentru asta.

Spală-te pe picioare în fiecare zi

Pentru că picioarele tale petrec cea mai mare din zi în interiorul unei perechi de pantofi,este foarte important să-ţi speli picioarele în fiecare zi. Şi asta pentru că,umiditatea şi transpiraţia oferă un teren fertil pentru ca bacteriile să crească. Insistă pe spaţiul dintre degetele de la picioare,zonă ospitalieră pentru bacterii şi ciuperci. În felul acesta,eviţi apariţia de infecţii fungice şi de alte probleme de piele. După duş,ai grijă să usuci foarte bine picioarele,în special zona dintre degetele de la picioare.

Hidratează picioarele

Pentru a împiedica uscarea,crăparea sau descuamarea pielii de la nivelul picioarelor,asigură-te că le hidratezi în fiecare zi. După ce întinzi crema,îmbracă picioarele în şosete de bumbac.

Poartă şosete

Şosetele joacă un rol vital în absorbţia şi ţinerea la distanţă a umezelii. Optează pentru şosete realizate din fibre naturale,cum sunt bumbacul sau lână.Recente

Arnold Schwarzenegger foto  Shutterstock jpg
Kate Middleton foto  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
Eva Mendes foto  Shutterstock jpg
actriță pe covorul roșu sursa  Shutterstock jpg
Frica de zbor jpg
angelina Jolie foto  Shutterstock jpg
Vedete care sufera de tulburare bipolara Sursa foto shutterstock 1604341012 jpg
Arnold Schwarzenegger jpg
Copii jpg
Zodiacul pasarilor Sursa foto shutterstock 2170596575 jpg
3 lucruri pentru care oamenii te judeca atunci cand te vad prima data Sursa foto shutterstock 660620350 jpg
Apa oxigenata in ureche jpg
Kim Kardashian, Kanye West sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles, Camilla Parker jpeg
Avion jpg
Lisa Bonet, Jason Momoa jpg
Celine Dion foto  Shutterstock jpg
Kylie Minogue foto  Shutterstock jpg
Diane Keaton sursa  Shutterstock jpg