Ai părul gras sau fragil? Foloseşte o mască pe bază de rozmarin!

1 66272 original jpg jpeg

Uleiurile volatile din compoziţia rozmarinului sunt benefice atât pentru organism, cât şi pentru îngrijirea părului şi a pielii.

În ceea ce priveşte podoaba capilară,iată două măşti pe bază de rozmarin,care redau strălucirea,hidratează,întăreşte firul de păr şi combat mătreaţa.

Reţeta numărul 1

Ai nevoie de:40 ml ulei de ricin,200 ml ulei de măsline,10 grame de rozmarin,10 grame de frunze de urzicăDupă ce ai amestecat uleiurile,toarnă lichidul obţinut peste frunzele de urzică şi de rozmarin. Trebuie să foloseşti un recipient din sticlă care se închide ermetic. Amestecul se lasă la macerat două zile,după care se strecoară.Lichidul obţinut se aplică pe păr,de la rădăcină spre vârfuri,masând scalpul cu mişcări circulare preţ de câteva minute. Părul se strânge şi se acoperă cu o folie de plastic,apoi cu un prosop. După două ore,părul se spală bine cu şampon.Acest remediu se foloseşte o dată pe săptămână.

Reţeta numărul 2

1 linguriţă de rozmarin (frunze uscate şi mărunţite),1 linguriţă de muşeţel,1 lingură de frunze de urzici,100 ml apă,1 lingură de oţet din fructe.

Plantele se amestecă,după care se toarnă apă fiartă peste ele şi oţetul din fructe. Se lasă la infuzat 10 minute,după care se strecoară.

Spre deosebire de prima reţetă,acest remediu se foloseşte după ce te-ai spălat pe cap cu şampon. Lichidul se aplică pe păr de la rădăcini spre vârfuri şi se masează scalpul cu mişcări circulare,pentru a favoriza absorbţia substanţelor nutritive în piele.