Ai tenul gras? Iată ce nu ar trebui să faci niciodată!

1 69621 original jpg jpeg

Tenul gras este extrem de comun, la orice vârstă, fie că este vorba de toată faţa sau doar de zona T. Află din acest articol ce greşeli faci şi cum le-ai putea evita, pentru ca chipul tău să radieze îndiferent de anotimp sau ora din zi.

1. Foloseşti loţiune tonică pentru tenul gras

Tonerele sau loţiunile tonice sunt tentante când ai tenul gras,fără a şti că,de fapt,folosindu-le vei înrăutăţi situaţia. Tonerele usucă pielea,aşa că tenul,prin intermediul glandelor,va produce şi mai mult sebum pentru a compensa pierderea cauzată de tonifiant.

Cel mai bine este să foloseşti un astringent blând pe bază de plante,care nu usucă pielea,aşa cum o fac produsele pe bază de alcool.

2. Te hidratezi în mod greşit

La pol opus,unele ingrediente pot face tenul să fie mult mai gras decât este în mod normal,ceea ce duce la o dilatare a porilor şi chiar la erupţii. Cosmeticele care pot dăuna tenului sunt de multe ori produse naturale care conţin ulei de nucă de cocos,unt de cacao şi chiar uleiuri vegetale.

Dacă vrei să îţi hidratezifaţa,cel mai bine este să încerci produse de tip oil-free (fără ulei),care conţin glicerină şi alţi umectanţi ce scot excesul de apă din piele,în loc să te încarce cu şi mai multă grăsime.

3. Foloseşti prea multe produse de make-up

Probabil că deja bănuiai asta:Cu cât foloseşti mai multe farduri şi fonduri de ten,cu atât mai greu îi va fi pielii tale să respire,iar la finalul zilei porii vor fi blocaţi. Atunci când cumperi machiaje,uită-te ca acestea să fie oil-free,şi,totodată,poţi avea grijă ca ele să conţină niacinamida,un derivat de vitamina B,care a fost demonstrat că absoarbe excesul de sebum. 

Dacă ştii că uiţi uneori să te speli pe faţă înainte de culcare,încearcă un tampon de curăţare care te scuteşte de eforturi şi îţi lasă tenul să respire.

4. Faci abuz de scruburi pentru ten

Pare logic:Foloseşti scrub pentru piele,o cureţi bine,ai un ten fără grăsimi. Corect? Greşit! Evită scruburile dure,fiindcă acestea,ca şi în cazul tonerelor,pot stimula pielea să producă mai multă grăsime. În schimb,poţi opta pentru tratament de exfoliere pe bază de acid salicilic,pe care să îl foloseşti o dată sau de două ori pe săptămână. Acidul salicilic de fapt se înfiltrează în pori şi dizolvă grăsimea.

5. Te speli prea des pe faţă

Spalarea tenului te face să te simţi mai curată,mai odihnită,dar nu rezolvă problema. Pielea are nevoie de uleiuri naturale,iar spălarea în mod continuu privează glandele de aceste uleiuri şi le obligă să producă şi mai mult sebum. 

Dermatologii recomandă spălarea feţei doar de două ori pe zi:o dată dimineaţa şi o dată seara.  Recente

Kim Kardashian jpeg
John Travolta foto  Shuttestock jpg
Beyonce, Jay Z, Tina Turner jpg
Nick Cannon foto  Instagram jpg
Kelly Clarkson jpg
Rihanna foto  Shutterstock jpg
Summer in the city reprogramat jpg
Karpatia Pony Show 2023: cinci zile de acțiune și distracție pentru întreaga familie pe Domeniul Cantacuzino, Florești!
Untold2022 0807 235921 2M5A4740 JulienDuval ok jpg
SAGA x MAI jpg
Tina Turner foto  Instagram jpg
Britney Spears bea litri de cafea si energizante ca sa nu doarma noptile Sursa foto shutterstock 431461978 jpg
Click! Pentru Femei jpg
Victoria Beckham, Harper Beckham jpg
Taylor Swift jpg
Sanii mai mari nu aduc fericirea Sursa foto shutterstock 1073334950 jpg
Ducii de Sussex, Prinții de Wales foto  Shutterstock jpg
Jennifer Aniston, Courteney Cox sursa  Shutterstock jpg
De Niro jpg
Cum reactionezi cand esti gelos in functie de zodie Sursa foto shutterstock 2037180338 jpg