Ai tenul gras? Uite ce fond de ten îţi trebuie!

femeie crema ten 11 21 2008 4 14 41 pm jpeg

Dacă ai pielea tenului ceva mai grasă, a găsi un fond de ten care să ţi se potrivească poate fi extrem de dificil. Poţi opta pentru un produs lichid, însă există riscul să ţi se cam “scurgă” de pe faţă. Uite câteva sfaturi utile pentru tipul tău de problemă!

Cauzele tenului seboreic

Un ten gras poate avea cauze nenumărate,începând cu dereglările hormonale,genetica sau pur şi simplu cu felul în care îţi gestionezi dieta. Glandele sebacee secretă „uleiul”,ce este mai apoi eliberat prin pori. Un nivel ridicat sau chiar exagerat al sebumului duce la aşa numitul ten gras.  

Tipuri de fond de ten pentru tenurile grase

Dacă te numeri printre cele ce se confruntă cu o astfel de problemă,află că există şi soluţii. Fondul de ten de tip „praf” (sau pudră),compact sau pulbere,este unul dintre aliaţii tăi. Acesta înlătură aspectul lucios al feţei şi rezistă pe durata întregii zile. Nu este doar o poveste,aşa că poţi încerca!

Fondul de ten pudră

Un astfel de fond de ten vine sub formă compactă sau de pulbere,aşa cum spuneam şi mai devreme. Îl poţi aplica cu ajutorul unei pensule speciale,cu un burete sau cu un “puf” special. Un fond de ten pudră ajută la estomparea sebumului în exces şi dă un aspect mat,întreaga zi,tenului tău. Trebuie să ai în vedere ustensilele cu care îl aplici,pentru că pensulele şi bureţii,adună bacterii şi microbi,şi va trebui deci să le speli şi să le dezinfectezi regulat.  

Fondul de ten mineral

Pentru cele ce doresc o alternativă natural,un produs mineral este alegerea cea mai indicată. Machiajul de tip mineral are avantajul că nu conţine chimicale puternice şi alte tipuri de compuşi ce duc la erupţii cutanate şi iritaţii,în cazul celor cu un ten sensibil.  

Fondul de ten aerat (cremă)

Unele companii cunoscute au astfel de variante de fonduri de ten,destinate de cele mai multe ori tipurilor de ten tinere (pentru adolescente,de obicei),însă îţi recomand să le testezi. Se aplică extrem de uşor cu ajutorul degetelor şi tocmai de aceea poţi aplica produsul în câte straturi vrei,pentru că nu-ţi va lăsa tenul încărcat. Este ca o spumă ceva mai compactă,catifelată la atingere şi cu o putere mare de acoperire,zic eu. Merită încercată!Recente

Care sunt complexele tale fizice in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 526923172 jpg
Chitaristul trupei The Rolling Stones jpg
Jessie J jpg
Kim Kardashian, copii jpeg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg
Brigitta Gheorghe, de la muzica la arta culinara 1  Sursa foto arhiva personala jpg
Barbosu  Sursa foto arhiva personala jpg
The Simpsons  foto   Imdb jpg
Mirosuri pe care cainii le resping jpg
Spune mi zodia ta si vei afla ce nuanta de ruj te pune in evidenta  Sursa foto shutterstock 2477758069 jpg
loialitate jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial  Sursa Foto   Shutterstock jpg
caine jpg
avion jpg
Selma Blair jpg
Sezonul 3 serial Ursul Disney+ jpg
Anitta jpg
Boala Pica jpg
Ryan Reynolds jpg
Oprah Winfrey jpg