Alexandra Ungureanu: „Vocea nu este o garanție pentru succes‟

După multe hituri lansate și apariții în proiecte cu priză la public, Alexandra Ungureanu descoase vedetele de secrete în emisiunea ce îi poartă numele – „Duet cu Alexandra‟, în fiecare vineri, de la ora 22:00, la Kanal D2.

Alexandra Ungureanu Duet cu Alexandra Kanal D2 jpg

„Bravo, ai stil!‟ a venit cu multe avantaje pentru mine, care au decurs din expunerea majoră, plus „patalamaua‟ de fashionistă. Dar un lucru nu a avut cum să mă învețe – spiritul antreprenorial, care îmi cam lipsește. Eu sunt pasionată de modă de multă vreme, nu m-ar fi oprit nimeni să-mi fac un business în domeniu. Și e clar ca după „Bravo, ai stil!‟ aș fi avut mai multă credibilitate. Doar că nu mă pricep la afaceri, deși mi-ar fi plăcut să am o linie de accesorii care să-mi poarte semnătura. Așa că rămân cu muzica și cu fashionul, doar ca pasiune și cheltuială.

image

Cum a fost pentru tine participarea la „Asia Express‟? Te-a schimbat această experiență, cu ce lecții de viață ai rămas?

Mă bucur că am participat, chiar dacă parcursul meu cu ei a fost de scurtă durată. E un context cu care te întâlnești o dată în viață și e interesant să trăiești experiența asta. Practic trăiești o altă realitate, care, pentru o scurtă perioadă, devine miza ta supremă, fără nicio legătură cu lucrurile pentru care te-ai pregătit ani la rând. După ce ieși din această realitate, îți lipsește adrenalina și ideea de a avea un scop atât de puternic și bine conturat.

Foarte interesant, cum am zis…

image

În emisiunea „Duet cu Alexandra‟ ai invitat artiști importanți. Cu cine ai rezonat cel mai bine și de ce?

Am înregistrat deja peste 100 de ediții de „Duet‟, și mă bucur de fiecare în parte și de întâlnirile minunate pe care le am cu artiștii invitați; fie că descopăr povești sensibile, pe care nu le știam, fie că am ocazia să cânt niște cântece senzaționale alături de invitaţii mei. Recunosc că cel mai mult îmi plac provocările și când genul muzical abordat mă scoate din zona de confort. Tot ce am făcut până acum mi-e drag, dar pot să-ți spun ceva ce m-ar face foarte fericită – să cânt la „Duet‟ alături de cea cu care a început muzica pentru mine, cea care a fost și primul fashion icon din viața mea – Angela Similea. Ar fi un vis împlinit!

image

În ultimii ani, multe trupe muzicale au ales să se relanseze. Există șanse pentru o revenire a formației Crush?

Nu cred că sunt șanse foarte mari. Recunosc că mi-am dorit acest lucru. Măcar să vedem cum ar putea suna niște piese noi în formulă veche. Doar că, personal vorbind, toți trei ne-am schimbat mult și suntem pe direcții foarte diferite. Posibil că anumite lucruri chiar sunt ireversibile.

image

Cu certitudine, ai una dintre cele mai bune voci din România. Ai fost vreodată descurajată în carieră?

Tot timpul. Vocea nu este o garanție pentru succes. Sunt multe voci bune de care nu a mai auzit nimeni de ani de zile. În muzică, dincolo de talent, e mai important ce alegeri faci, e important să ai viziune, e important să ai o echipă cu care să construiești. De multe ori, mi-au lipsit aceste lucruri. Încă fac eforturi pentru a mă repoziționa muzical, cred că mai am timp si loc să aduc niște piese care să funcționeze bine pe piață. În același timp, am norocul să fi făcut niște lucruri durabile, în ani, care să-mi asigure un loc printre artiștii care sunt doriți de public, fie că oamenii vor să mă asculte pentru vocea mea sau pentru piesele pe care le cunosc și care au rămas în memoria lor.

image

Mereu ai avut o imagine impecabilă, însă ai declarat că, la un moment dat, ai avut probleme cu greutatea corporală. Cum ai reușit să-ți reintri în formă?

Nu am reușit, încă (râde). Am avut mereu fluctuații de greutate, dar și o perioadă mai lungă în care am fost într-o formă bună, fără să fac eforturi sau sacrificii mari. Ei bine, acum chiar trebuie să fac, nu mai merge. Tot timpul am avut un regim de viață sănătos, din punct de vedere alimentar, am făcut sport, dar acum, pur și simplu, disciplina trebuie să fie cuvântul de bază. A venit vârsta aceea la care orice abatere este taxată.

Că tot vorbim despre imagine, putem spune că tunsoarea ta ți se potrivește. Te-ai gândit vreodată să faci o schimbare drastică de look?

Mi se pare că mi se potrivește de minune, că e chiar o semnătură a mea și nu-mi trece prin cap să o schimb.

Ești născută sub semnul Capricornului. Ce trăsături ale zodiei tale crezi că ți se potrivesc cel mai mult?

Încăpățânarea, determinarea și spiritul solitar.

image

Ai declarat că ești dispusă să adopți un copil. Mai iei în calcul această variantă?

Iau în calcul orice aspect care mă face să mă simt împlinită și fericită la momentul respectiv.

Ai vreun regret până în momentul de față?

Regret momentele în care nu am avut curajul să spun ceea ce cred și simt, de teamă de a nu răni, din dorința de nu risca o situație „călduță‟ și am dat naștere unor confuzii care au rănit și mai rău. Iar oamenii în cauză au încheiat prin a avea o părere proastă despre mine, în ciuda bunelor mele intenții. Aici mă refer și la situații profesionale și personale. Pe scurt, uneori mă pricep foarte bine să complic, acolo unde e foarte simplu. 

Unde îți faci vacanțele, în țară sau mai mult în afara ei?

Călătoresc destul de mult, lumea a început să se obișnuiască și cu ipostaza mea de creator de conținut pe zona de călătorii. Îmi place mult să umblu prin țară, sunt atâtea locuri minunate, experiențe de cazare noi și inedite. Recunosc că îmi place și zona de lux, de răsfăț, dar ador să ajung și în zonele în care se păstrează tradiția și ce avem noi românesc, autentic, nealterat. Îmi place să vorbesc cu oamenii simpli, legați de pământul ăsta, păstrători de datini, ador folclorul tradițional. În ultimii trei ani, am mers mult prin Maramureș sau în Apuseni. Recunosc că mi-e dor și vreau să ajung anul acesta în Deltă, în zona Moldovei, de unde mă trag, și în anumite părți ale Banatului, pe care nu le-am descoperit încă.

image

Ce surprize le mai pregătești fanilor? Unde te vor putea urmări?

Sunt pregătită cu noi ediții de „Duet cu Alexandra‟, în fiecare vineri, de la ora 22:00, pe Kanal D2. Avem episoade de senzație! Abia aștept să scot piese noi, am pregătit câteva colaborări foarte interesante. Desigur, ne vedem prin țară, la concerte, dar și în călătoriile mele în calitate de pasionată de natură și dornică de a descoperi experiențe noi de travel. Totul împărtășesc pe conturile mele de social media.

Ne dai un nume de piesă care să te reprezinte în totalitate?

„Lumea visează‟.

@Kanal D



Recente

Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg
Olivia Munn și John Mulaney  foto   Shutterstock jpg
Madonna  jpg
să vorbim de vorbă   Oana & Ion jpg
Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie și copiii ei  foto   Shutterstock jpg
Britney Spears  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian  Instagram jpg
Khloe Kardashian a slabit jpg
musafiri  jpg
Gigi Hadid  sursa   Instagram jpg
lenjeria din dantelă jpg
Studiu jpg
Gisele Bündchen și copiii ei  jpg
femeie în roșu  foto   Shutterstock jpg
Emma Stone jpg