Maria Popovici: „Comedia se naște din întâmplări dificile, penibile sau triste‟

Mereu asumată și cu glumele la zi, este ușor de înțeles de ce Maria Popovici are succes într-o lume în care puține femei aleg această profesie. Dar cum arată viața ei când nu se află pe scenă? Citește răspunsurile pe care ni le-a dat Maria și descoperă când va deveni... mămică.

image

Cum a ales să devină comediant, ce anume o ajută în zilele mai puțin vesele, cum se menține în formă de când a slăbit, dar și ce planuri de familie are pentru viitor, totul, în interviul acordat în exclusivitate revistei „Click! Pentru femei‟.  

Te-am văzut la show-urile de Stand-Up Comedy, în piesele de teatru, la emisiunea „Stand-Up Revolution‟, dar și în podcastul tău: „S-a și râs‟. De la cine ai moștenit simțul umorului și când ți-ai dat seama că poți să faci o carieră din asta? 

Cred că l-am moștenit de la tatăl meu, sinceră să fiu, inclusiv la partea cu scrisul glumelor, pentru că și el facea ceva asemănător în tinerețe. Mi-am dorit dintotdeauna să fiu actor sau entertainer (n.r. termen în enegleză, care înseamnă animator), oricum ceva în zona asta. Am ajuns să fac stand-up dintr-o întamplare, dar și din încurajările prietenilor pe care îi făceam mereu să râdă. Eram deja actriță și m-am înscris la seri de Open Mic (Seara Amatorilor) în cluburile de comedie din București. 

image

Sngura femeie-jurat de la „Stand-Up Revolution‟. Cum ai acceptat această provocare și care crezi că au fost avantajele pe care le-ai avut față de colegii tăi din juriu? 

Cred că era nevoie de o femeie în juriu, așa că am acceptat provocarea cu entuziasm. Avantajul este că noi, femeile, suntem niște manipulatoare bune uneori, dar să nu afle nimeni, rămâne între noi (râde).  

Dar pe scenă? Care sunt atuurile tale? 

Pentru că în stand-up este, în general, vorba despre viață, e interesant să auzi perspectiva feminină și nu perspectiva feminină prin ochii bărbaților. Cred că asta îi bucură pe oameni, mai ales atunci că sunt sinceră și vorbesc despre subiecte așa-zise ,,tabu‟. 

Cum te pregătești înainte de spectacole și cum îți ții în frâu emoțiile, ai vreo rețetă pe care să o împărtășești? 

Din fericire, de prin 2017, cu excepția pandemiei, am avut o medie de cinci show-uri pe săptămână, constant. Nu prea mai ai timp de emoții. Cu toate acestea, există mereu niște mici fluturi în stomac cu câteva secunde înainte de urcarea pe scenă și întrebarea: Oare o să le placă ce am să le ofer în seara asta sau mă vor judeca? Din fericire, întotdeauna iese grozav, avem un public minunat și ne dau și ei un vibe bun (energie bună). 

image

Se spune despre cei mai amuzanți oameni că sunt, în secret, foarte triști, că suferă de fobii, anxietate, depresie. Tu ai avut momente în care ai vrut să renunți la ceea ce faci? Și dacă da, cum ai reușit să te motivezi? 

Așa e! Și comedia se naște din întâmplări dificile, penibile sau triste. Nu e nimic amuzant în a-ți povesti ce zi bună am avut, nu? Așa că trebuie să sapi adânc, acolo unde, uneori, poate a durut un pic și să scoți ceva bun din asta. Eu sufăr de anxietate și merg la psihoterapie de câțiva ani, ba chiar am încercat tot felul de forme de terapie alternativă în ultima vreme. Nu îmi e ușor, mă lupt cu asta aproape în fiecare zi. Din fericire, locul unde mă simt calmă e tot în fața publicului. 

Citește și Lucille Ball, prima divă a comediei americane. Lansat în 1951, serialul „I Love Lucy‟ a fost distins cu 20 de trofee

Cariera ta este pe un drum ascendent. Ești genul de persoană care își planifică fiecare pas din carieră sau profiți de oportunitățile apărute și le fructifici? 

Și, și. Am planuri și încerc să mă țin de ele și să-mi ating anumite scopuri, dar viața mă surprinde mereu cu un proiect nou și reconfigurez traseul imediat. 

Ești într-o formă foarte bună și arăți excepțional! Cum reușești să te menții, după ce ai slăbit? 

Sunt într-o formă bună că mă țin de sport, dar nu consider că arăt excepțional și nici nu știu dacă aș vrea să depun efortul să arăt vreodată așa, mă concentrez pe alte lucruri. Nu știu dacă mă mențin, nici măcar nu dețin cântar acasă, cred că mai degrabă variez în greutate. În înălțime sunt la fel, hehe!. 

Maria Popovici are vicii? Îți dorești să schimbi ceva în stilul tău de viață? 

Hai să încep cu o laudă: m-am lăsat de fumat în 2017, după ce am fumat 10 ani, un pachet de țigări pe zi! Dar am vicii destule... îmi place la nebunie mâncarea nesănătoasă, iubesc zahărul, dulciurile, prăjiturile și cred că toate la un loc fac la fel de rău ca tutunul de care m-am lăsat. Ușor, ușor încerc să îmi educ un stil de viață mai sănătos, totuși. Pe mine fastingul (postul intermitent) mă ajută cel mai mult: 16 ore între ultima și prima masa din zi. 

Tu știi cum să faci publicul să se simtă bine. Pe tine cine (în afară de Mincu) sau ce te face fericită? 

Și pe mine mă face publicul fericită. Dar, în afară de soțul meu, sunt norocoasa deținătoare de un grup mare de prieteni, care mă susțin și se bucură sincer de reușitele mele, care au fost acolo de la început, precum și de o familie frumoasă. Mă face fericită să îi știu pe toți bine și să petrecem timp împreună, fie în vacanță, fie pe la cate o masă, o plimbare, un board game (joc de societate)… lucruri simple. 

Vezi și Top 10 profesii care te predispun la divorţ. A ta e pe listă?

Cum arată căsnicia a doi comedianți, se și râde? Cât a contribuit la succesul relației voastre faptul că ambii lucrați în același domeniu? 

Se râde, se râde, nu am să te mint. Se face haz de necaz mai ușor, așa trecem peste greutățile vieții. Să nu vă imaginați că noi nu avem și momente grele, că avem, la fel ca toți oamenii. Cred că 90% din succesul pe care îl avem are legatură cu faptul că ne susținem reciproc în primul rând ca și colegi de breaslă, de facultate, de scenă, de cameră… că până la urmă ce e căsnicia dacă nu doi colegi de cameră care au și relații intime? Haha! 

Ce îți place să faci când nu muncești? Care sunt pasiunile tale? 

Citesc, mă uit la filme, documentare și… gătesc! Ador să organizez seri în care să încerc rețete din anumite țări și să prepar cocktailuri în concordanță cu tema mesei. Când anotimpul o permite, îmi place să schiez și să înot în natură, în ocean, în mare, chiar și în lacuri, acolo unde se poate. 

Cel mai mult te enervează… ? 

Ignoranța, prostia, invidia, lipsa de asumare. 

Cum te vezi peste cinci ani? 

Mă văd mămică. 

Foto: Antena 1, Instagram: miss.mariapopovici 



Recente

Men in Black  foto   Imdb jpg
Acesti nativi au noroc pe 4 octombrie datorita Lunii in Scorpion  Sursa foto shutterstock 2381801813 jpg
Jennifer Aniston  foto   Shutterstock, Instagram jpg
apocalipsa  foto   Shutterstock jpg
frigider  foto   Shutterstock jpg
Helen Hunt  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie  sursa foto   Shutterstock jpg
miri  Shutterstock jpg
Pamela Anderson  sursa foto   Shutterstock jpg
Kris Kristofferson  foto   Shutterstock jpg
FBFxm1l   Imgur png
Pamela Hicks  foto   India Hicks jpg
shutterstock 2455767973 jpg
WhatsApp Image 2024 09 20 at 10 29 02 jpeg
NAFD 1(1) jpg
femeie în vârstă  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Aniston, infertilitatea  sursa   Shutterstock jpg
Blanket Jackson  foto   Shutterstock jpg
Joan Rivers  foto   Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (1) (1) jpg