Shurubel, despre provocările din televiziune: „Mi-a căzut o plombă fix înainte să intrăm în direct‟

Shurubel, prezentatorul emisiunii „Vorbește Lumea‟, de pe PRO TV, ne-a vorbit despre copilărie, provocări, familie și viață personală într-un interviu în exclusivitate.

image

Shurubel a fost de mic atras de lumea divertismentului, iar soarta și devotamentul l-au ajutat să reușească în carieră. Este și un familist convins, iubește necondiționat, iar una dintre dorințele lui este să devină tătic.  

În buletin ești Andrei Lăcătuș, însă publicul te cunoaște ca „Shurubel‟. Care este povestea acestui pseudonim?  

Pe la 15-16 ani îmi plăcea foarte mult fotbalul și eram în echipa liceului, dar nu prea jucam niciodată. La un meci amical, am aranjat cu un coleg de a 12-a să iasă el din teren când nu e atent proful și să intru și eu un pic. Aveam un profesor în vârstă și am mizat pe faptul că nu se prinde de schemă. Dar s-a prins în momentul în care eu am pierdut mingea și echipa noastră a luat gol, moment în care proful, neștiind nici cum mă cheamă, a început să strige „bă, cine l-a băgat, bă, pe șurubelu’ ăsta în teren?!‟. Și restul e istorie… 

Ce amintiri ai din copilărie, atunci când cineva te întreba ce îți dorești să te faci când vei fi mare?  

Nu cred că am răspuns vreodată la întrebarea asta cu expresia „om de radio și tv‟, dar uitându-mă la lucrurile de care eram fascinat, acum îmi e clar că asta voiam să mă fac. De exemplu, pe la nouă ani am câștigat la un concurs, un radio mic portabil și stăteam noaptea până târziu sub plapumă ascuns cu căștile pe urechi să ascult „Lecții Particulare‟ cu Dr. Cristian Andrei și mă fascinau, în general, toate vocile de la radio. Plus că tot ce îmi doream pe atunci era să am și un televizor mic alb-negru pe baterii (cum văzusem eu într-un magazin) ca să mă uit sub plapumă cu fratele meu. Deci tot înclinam spre zona asta orice făceam. N-am primit televizorul niciodată, dar acum stau noaptea cam mult pe telefon înainte să dorm. Oare de ce?! 

Ți-ai construit cariera pas cu pas și după un plan bine stabilit sau oportunitățile au venit de la sine și, pe deasupra, ai avut un dram de noroc?  

N-am construit nimic. Momentul în care mi-am dat demisia de la radio ca să îmi iau un an sabatic a fost prima oară când am avut un plan sau măcar o intenție clară despre ce vreau să fac cu viața sau cariera mea (și nici atunci nu era ceva bine conturat). Până atunci am făcut doar ce m-a dus vântul să fac, cu un singur lucru în cap: eram hotărât să profit de orice oportunitate să fac ceva în domeniul creației. A fost ca și cum am ales direcția asta pe la finalul liceului și am accelerat tare de tot. Și nu m-am oprit decât pe la 32 de ani să mă uit un pic în jur. 

După 10 ani la Virgin Radio și ProFM, ai ales televiziunea. Cum s-a produs schimbarea? Îți este dor de acea perioadă?   

N-am ales neapărat televiziunea. Eu eram în anul meu de pauză la Sibiu și meditam și mă plimbam cu câinele și mergeam pe malul unui râu și alte chestii de-astea de viață liniștită. Plănuiam să mai stau un an sabatic atunci când a venit propunerea să merg la casting pentru „Vorbește Lumea‟. Era totuși vorba de PRO TV. Cine nu și-ar dori să lucreze aici!? Așa că am acceptat. Sigur că mi-e dor și de radio, dar poate o să existe o vreme când o să pot să mă întorc să mai fac și asta. Sau poate o să mă întorc la Sibiu pe malul râului, cine știe? 

Să prezinți live o emisiune nu este ușor. Tu ai avut parte de peripeții?  

Într-o pauză publicitară, mi-a căzut o plombă fix înainte să intrăm în direct. Era vizibilă lipsa ei. Am pus-o acolo de formă și am vorbit foarte atent până la finalul emisiunii. A fost amuzant pentru colegi. Pentru mine nu prea! 

Pari o fire energică. Te-ai gândit vreodată să participi la un show precum „Survivor‟?  

Dacă se face vreodată Survivor cu cazare la hotel și masă la restaurant, mă bag! Îmi plac mult probele sportive de la emisiune, dar mie mi se taie genunchii dacă mi-e foame și dacă nu dorm bine. Deci momentan zic pas la viața în junglă. 

Care a fost cel mai nebunesc lucru pe care l-ai făcut vreodată?  

Nu știu să fac un top, dar am făcut multe tâmpenii. Am dormit pe plajă în Vama Veche cu un câine maidanez în brațe, am făcut autostopul și am ajuns să cânt manele cu niște interlopi în mașina lor, ba chiar am avut curaj și, într-o zi, mi-am contrazis soția. A fost greu să scap nevătamat! 

La „Vorbește lumea‟ ai discutat cu invitați din multe domenii. Spune-ne dacă există vreun invitat care ți-a rămas în minte și de ce.  

Au fost multe momente memorabile, dar încerc să le țin minte pe cele mai funny. Mi-a plăcut de exemplu de Paul Surugiu (Fuego) când l-am întrebat dacă în timp ce împodobește bradul ascultă melodiile proprii sau daca pune și el un album de-al lui Ștefan Hrușcă, așa cum facem cu toții. A răspuns foarte fain și a zis că Hrușcă e cea mai bună opțiune pentru colindele de Crăciun. 

image

„La noi în casă se râde foarte mult‟

Anul 2019 a fost cel în care tu și Iulia v-ați căsătorit. Cum e viața de bărbat căsătorit? S-au produs schimbări în relația voastră de atunci?  

Da, pentru mine n-a fost doar un act. A fost momentul din care ne-am setat și mai tare să fim o echipă și de atunci am crescut împreună super mult, ne-am setat direcția să fim fericiți în fiecare zi și încercăm să îndeplinim misiunea, asta unul pentru altul și să ne facem unul altuia viața mai frumoasă cu orice ocazie. În fiecare an suntem mai puternici împreună, comunicăm mai mult, trecem mai bine și mai sănătos peste probleme, zici că e un film bun în care el și ea se bucură mereu la final. 

Te implici în treburile casnice? 

Da, încercăm să facem o listă și să ne împărțim. De obicei, mie îmi revine de făcut tot ce e de șters/ curățat/ reparat la înălțime, în locurile unde nu ajunge ea. 

Pe micile ecrane transmiți multă distracție și voie bună. Este simțul umorului un ingredient și în relația cu soția ta?  

Da, la noi în casă se râde foarte mult, doar că de multe ori, ea e partea amuzantă. Are un umor involuntar și super diferit față de tot ce am întâlnit până acum. E ceva farmec și sarcasm ardelenesc acolo!  

Ai declarat că îți dorești să devii tată. Ne dai ceva vești? :) Cum crezi că te vei descurca în acest rol?  

Încă nu am nicio veste. Știu doar că am zis mult timp că nu suntem pregătiți, iar acum simt că suntem oarecum gata. Am trecut amândoi printr-o perioadă în care ne-am cunoscut pe noi înșine, atât fiecare personal, cât și unul pe celălalt. Și cred foarte tare că asta e o călătorie interioară pe care doi oameni trebuie să încerce să o facă (dacă viața le permite asta) înainte să decidă să aducă un copil pe lume. 

Care este cea mai mare teamă a ta?  

Că nu se descoperă antidotul pentru îmbătrânire în timpul vieții mele. 

Crezi în horoscop? Ți se potrivește zodia care-ți guvernează existența, adică Taur? 

Cred că mă potrivesc cu toate trăsăturile cool ale taurilor, adică faptul că sunt foarte deștepți, cerebrali, buni la toate, știu să iubească necondiționat, parchează super bine etc. Nu accept niciun defect al zodiei și nici nu știu să existe așa ceva! Taurii sunt perfecți! (Ok, poate cu parcările nu stau așa de bine…) 

Unde te vom putea urmări anul acesta?  

În fiecare zi, de luni până vineri, de la 10:30, pe PRO TV, în cea mai mișto emisiune matinală, Vorbește Lumea, pe YouTube în podcast-ul Bine, mă! Și, evident, mă puteți urmări pe paginile mele de social media, unde veți afla de fiecare dată când pun muzică pe undeva sau când putem râde împreună în vreo seară de comedie. Ocazii sunt, eu vă aștept! V-am pupat.   

Foto: PRO TV 



Recente

Traditii la nunta jpg
Chris Pine arată diferit  jpg
Prințesa Roz  foto   Shutterstock jpg
mașină  foto   Shutterstock jpg
copil speriat  foto   Shutterstock jpg
Dannii Minogue  Instagram jpg
Sophie Turner și Joe Jonas  foto   Shutterstock jpg
Rumer Willis  foto   Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi  foto   Shutterstock jpg
Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg
Olivia Munn și John Mulaney  foto   Shutterstock jpg
Madonna  jpg
să vorbim de vorbă   Oana & Ion jpg
Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk  foto   Shutterstock jpg