Alexandra Uşurelu: «“Suflet, rămâi pur” este primul cântec ce se va afla pe următorul album»

1 68755 original jpg jpeg

Melodiile ei au versuri aparte şi ritm după sufletul ei suav şi blând. Alexandra Uşurelu a început acest an cu o premieră pe piaţa muzicală din România. Ea a fost singura artistă care a susţinut două turnee în paralel: “Povesteşti şi Călătoreşti la Cărtureşti” şi “#PUR”.

Am să mă raportez la mine în relaţia cu publicul:emoţie,atenţie,devotament,sinceritate,firesc. 

Este primul cântec ce se va afla pe următorul album al meu şi a fost scris de Bobby Stoica (soţul şi producătorul meu),inspirat de locurile şi poveştile localnicilor din videoclip. Este extraordinar să vezi că undeva,la capătul lumii,după ce au fost dislocaţi de multe dezastre naturale,oamenii mai găsesc puterea să-şi păstreze zâmbetul pe buze,să o ia de la capăt şi să rămână împreună cu cei pe care îi iubesc. Cunoscând poveştile lumii,ajungi să apreciezi mai mult ce ai şi noi ne-am dorit ca prin fiecare călătorie departe de casă,unde am filmat videoclipuri,să împărtăşim publicului nostru din cultura sau poveştile locurilor. 

Am început acest an cu două turnee în paralel,unul în librăriile Cărtureşti din toată ţara,respectiv ”Povesteşti şi Călătoreşti la Cărtureşti”,iar celălalt-”PUR”,în săli de spectacole sau cluburi mai mari din ţară. Turneul ”PUR” a fost deschis pe 18 ianuarie printr-un concert simfonic în Sala Mare a Teatrului Naţional Bucureşti,pe care l-am şi filmat. Pentru că a fost foarte bine primit de public,în luna august intenţionăm să lansăm materialul filmat,pe suport DVD şi Blu-ray,iar până la finalul anului vrem să lansăm şi cel de-al doilea album al meu. 

Până atunci,îmi aştept publicul la concertele pe care le voi susţine atât în Bucureşti,cât şi la câteva festivaluri din ţară. 

Iniţial pregătisem susţinerea unui singur turneu imediat după concertul de la Teatrul Naţional,dar pentru că au fost mulţi oameni din ţară care mi-au scris că nu au mai găsit bilete la concertul din 18 ianuarie şi vor să venim şi în ţară cu formatul de concert simfonic,atunci am decis să susţinem în paralel şi turneul ”PUR”,împreună cu band-ul meu şi cvartetul de coarde ”Muse Quartet”. În acest fel,am mers în ţară cu două formate diferite de concert şi a fost extraordinară deschiderea publicului,peste tot sălile au fost pline.

Uneori mă cufund în cărţi,dar cel mai des le sun pe surioarele mele mai mici şi ascult despre lumea lor. În cuvintele lor e cea mai frumoasă muzică. 

Nu obişnuiesc să analizez cu ochi critici oamenii,în general,şi mă deranjează când cineva caută cusur cuiva. Mă bucur,însă,când văd femei îngrijite atât de partea interioară cât şi de cea exterioară,femei care dau exemplu de curăţenie,verticalitate,simplitate,modestie. Cred că în 2016,femeile îşi reamintesc din ce în ce mai mult să fie feminine,cel puţin aşa le văd eu pe cele din jurul meu. În 2016 sunt din ce în ce mai multe campanii sociale în sprijinul femeilor şi asta e un lucru foarte bun,e un pas înainte,mai ales spre respectul de sine. 

Eu nu am avut niciodată modele. Din punct de vedere artistic,am fost întotdeauna îndeajuns de ”inconştientă” încât să fac numai după cum cred eu şi simt. Sunt,în schimb,oameni şi artişti pe care îi apreciez şi pe a căror muzică o caut constant. Câteva exemple:Noa (Achinoam Nini),Katie Melua,Norah Jones,Anoushka Shankar. 

"Înfrânt nu eşti atunci când sângeri, 

nici ochii când în lacrimi ţi-s. 

Adevăratele înfrângeri 

sunt renunţările la vis."-Radu Gyr 

Să cânţi pentru oameni este un act nobil. Să cânţi doar că să fii pe scenă,este vulgar. N-aş putea niciodată să mă prezint în faţă oamenilor cu falsitate. 

Muzica ne-a apropiat ca prieteni pe mine şi Bobby,cu mult timp înainte de a deveni un cuplu. El venea la concertele pe care eu le susţineam înainte şi astfel am devenit foarte buni prieteni. Drumul comun spre ”capătul lumii” a fost cel care ne-a unit.:) 

Cu siguranţă,muzica şi tot ceea ce ne dăruim prin intermediul ei,este unul dintre elementele care ne păstrează orizontul comun. 

Să nu uite de sufletul lor! 

Mulţumesc pentru compliment! Cred că cea mai importantă este alimentaţia,iar eu încerc să mănânc multe legume şi fructe. Am primit în dar cândva,la studio,din partea unei fete care venise la un concert de-al meu,un coş cu produse naturale,foarte frumos,şi de atunci l-am păstrat acolo şi am grijă ca la fiecare 3 zile să îl umplu cu fructe proaspete,încât să nu uităm să mâncăm toţi,măcar între mese,câte un fruct. Recente

kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg