Aşa îţi revigorezi părul deteriorat de mare şi expunerea la soare!

1 63995 original jpg jpeg

Stai la plajă ca să obţii un bronz frumos, dar nu uita să-ţi protejezi părul când te expui la soare. Radiaţiile UV, apa sărată şi clorul din piscină deteriorează pielea şi părul.

Aşa cum ai grijă de piele aplicând loţiuni cu SPF,aşa trebuie să ai grijă şi de aspectul părului. Pe lângă purtatul unei pălării,iată ce mai poţi face!

Firele tocite şi pierderea strălucirii părului sunt principalele neajunsuri ale podoabei capilare,când stai prea mult în bătaia razelor soarelui.

Apa măriisau cea din piscină este fie sărată,fie cu clor,iar acestea distrug părul şi,unele cazuri,începe să cadă în cantităţi mai mari de 100 de fire pe zi,cum spun specialiştii că este normal.

Clorul „spală“ învelişul protector uleios al firului de păr,îl usucă,iar acesta devine fragil şi casant. La fel şi apa sărată,care usucă părul şi produce afecţiuni la nivelul scalpului.

Ce efect poate avea prea multă apă

„Hidratat“ la maximum cu apă,asemenea unui burete îmbibat,părul ar putea fi protejat de radiaţiile nocive ale soarelui şi de substanţele din apă care deteriorează părul.

Aplică pe păr un balsam protector

Părul va fi mai protejat de razele ultraviolete şi de compuşii nocivi din apă,dacă aplici pe toată lungimea lui un balsam hrănitor.

De asemenea,pulverizează pe păr şibalsamde tip spray,ca să creezi un scut mai eficient împotriva soarelui puternic.

În momentul când radiaţiile,clorul sau sarea vor ataca părul,vor trebui să treacă mai întâi de stratul de balsam.

Poartă cască de baie

Când mergi la ştrand sau la piscină,chiar şi la mare,poţi purta o cască de baie,ca să potejezi părul de apa „agresivă“,cu nivel ridicat de clor sau de sare.

Dacă nu poţi să porţi cască,prindeţi părul în coc,pe durata şederii la soare şi în apă.

Clăteşte,clăteşte,clăteşte

După baiaîn mare sau în psicină,ideal este să faci duş cu apă curată. Nu trebuie să te speli cu şampon sau cu săpun,ci pur şi simplu să îndepărtezi excesul de sare şi de clor de pe piele şi păr.

Dacă nu te speli aproape imediat ce ai ieşit din mare,în urma vaporilor de apă sărată va rămâne pe piele doar sarea,care usucă piela şi o deteriorează.

Neapărat după ce te clăteşti cu apă din abundenţă aplică o loţiune hidratantă pe tot corpul sau fă masaj cu ulei de cocos,ca să refaci textura pielii.Recente

4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer foto  Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă foto  Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams foto  Shutterstock jpg
Nicki Minaj jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal  jpeg
Justin Bieber jpg
Debbie Harry Instagram jpg
michael jackson jpg
Khloe Kardashian jpg
Robbie Williams, Beyonce jpg
Click! pentru femei Nr 14  7 iulie 2024 jpeg