Aşa îţi revigorezi părul deteriorat de mare şi expunerea la soare!

1 63995 original jpg jpeg

Stai la plajă ca să obţii un bronz frumos, dar nu uita să-ţi protejezi părul când te expui la soare. Radiaţiile UV, apa sărată şi clorul din piscină deteriorează pielea şi părul.

Aşa cum ai grijă de piele aplicând loţiuni cu SPF,aşa trebuie să ai grijă şi de aspectul părului. Pe lângă purtatul unei pălării,iată ce mai poţi face!

Firele tocite şi pierderea strălucirii părului sunt principalele neajunsuri ale podoabei capilare,când stai prea mult în bătaia razelor soarelui.

Apa măriisau cea din piscină este fie sărată,fie cu clor,iar acestea distrug părul şi,unele cazuri,începe să cadă în cantităţi mai mari de 100 de fire pe zi,cum spun specialiştii că este normal.

Clorul „spală“ învelişul protector uleios al firului de păr,îl usucă,iar acesta devine fragil şi casant. La fel şi apa sărată,care usucă părul şi produce afecţiuni la nivelul scalpului.

Ce efect poate avea prea multă apă

„Hidratat“ la maximum cu apă,asemenea unui burete îmbibat,părul ar putea fi protejat de radiaţiile nocive ale soarelui şi de substanţele din apă care deteriorează părul.

Aplică pe păr un balsam protector

Părul va fi mai protejat de razele ultraviolete şi de compuşii nocivi din apă,dacă aplici pe toată lungimea lui un balsam hrănitor.

De asemenea,pulverizează pe păr şibalsamde tip spray,ca să creezi un scut mai eficient împotriva soarelui puternic.

În momentul când radiaţiile,clorul sau sarea vor ataca părul,vor trebui să treacă mai întâi de stratul de balsam.

Poartă cască de baie

Când mergi la ştrand sau la piscină,chiar şi la mare,poţi purta o cască de baie,ca să potejezi părul de apa „agresivă“,cu nivel ridicat de clor sau de sare.

Dacă nu poţi să porţi cască,prindeţi părul în coc,pe durata şederii la soare şi în apă.

Clăteşte,clăteşte,clăteşte

După baiaîn mare sau în psicină,ideal este să faci duş cu apă curată. Nu trebuie să te speli cu şampon sau cu săpun,ci pur şi simplu să îndepărtezi excesul de sare şi de clor de pe piele şi păr.

Dacă nu te speli aproape imediat ce ai ieşit din mare,în urma vaporilor de apă sărată va rămâne pe piele doar sarea,care usucă piela şi o deteriorează.

Neapărat după ce te clăteşti cu apă din abundenţă aplică o loţiune hidratantă pe tot corpul sau fă masaj cu ulei de cocos,ca să refaci textura pielii.Recente

pahare   shutterstock 2155428393 jpg
Bradley Cooper si Lea jpeg
Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg