Aşchia a sărit departe de trunchi! Viaţa secretă a lui Albert Francis Brown, singurul copil al lui Al Capone

1 al capone jpg jpeg

Ca fiu al unui mare mafiot, Albert Francis Capone putea moşteni imperiul construit de tatăl lui şi putea continua ilegalităţile comise de Al Capone, pentru a duce o viaţă îndestulată, plină de adrenalină. Dar viaţa acestuia n-a fost definită de tatăl lui. Dimpotrivă. Pe măsură ce creştea, Albert se distanţa tot mai mult de numele lui de familie şi voia să-şi contureze singur propriul destin.

Încă din copilărie, Albert Francis "Sonny" Capone avea de suferit din cauza numelui său de familie. Aşadar a decis, într-o bună zi, să-l schimbe şi să dispară undeva în California pentru totdeauna. Când un locuitor din Auburn Lake Trails a decedat în 2004, vecinii lui au avut parte de şocul vieţii lor. Bătrânul de 85 de ani pe care ei îl cunoşteau drept Albert Francis Brown era, de fapt, Albert Francis Capone, unicul fiu al lui Al Capone, care trăise cu o altă identitate timp de câteva decenii bune.

Albert Francis Capone s-a născut pe 4 decembrie 1918, în Brooklyn, New York. Părinţii lui au fost Alphonse Gabriel Capone, cunoscut ca Al, şi Mae Josephine Coughlin. Aceasta a fost dintotdeauna povestea oficială, însă a fost pusă, la un moment dat, sub semnul întrebării din simplul motiv că Al a luat sifilis la 20 de ani, de la o prostituată din Chicago, şi, cum nu şi-a tratat niciodată boala cu transmisie sexuală, devenise cel mai probabil steril. La fel de bine au circulat şi alte variante ale poveştii – că Sonny apucase să se nască când Capone a făcut sifilis, i-a dat şi soţiei lui, iar ea i-a transmis boala lui Albert când s-a născut.

Indiferent de adevăr, Capone l-a tratat întotdeauna pe Sonny ca pe propriul fiu. „Nu vreau să mor pe străzi. Am acasă un băiat. Îl iubesc pe băiatul ăla!”, a spus, la un moment dat, gangsterul.

Şi, într-adevăr, Al a făcut tot ce-a putut pentru unicul lui copil. Atunci când Sonny a făcut o infecţie masivă la ureche, tatăl lui s-a dus imediat la un doctor cunoscut din New York, pe care l-a plătit cu 100.000 de dolari ca să-l trateze pe copil şi să se asigure că micuţul nu-şi va pierde auzul. Medicul cu pricina a reuşit să-l salveze de la surzenie pe băiat.

În ciuda afacerilor ilegale pe care le făcea tatăl lui, Sonny s-a ţinut de şcoală şi a absolvit St. Patrick School din Miami Beach, Florida. Apoi, s-a înscris la Notre Dame, dar s-a transferat ulterior la Universitatea din Miami. Spre deosebire de el, tatăl lui s-a lăsat de şcoală la 14 ani, când a lovit un profesor.

Când s-a înscris la şcoală, Sonny a trecut la meseria tatălui „pensionat”, când, de fapt, Al Capone se afla în închisoare, în 1932, pentru evaziune fiscală. A fost doar începutul distanţării lui de părintele cu preocupări în afara legii.

Când putea face tot ce voia în viaţă, Sonny a ales să nu profite de pe urma numelui său de familie şi a muncit în tot felul de locuri obişnuite, ca vânzător de maşini second hand, lucrător într-un restaurant sau distribuitor de cauciucuri. Apoi, în 1965, a fost arestat de poliţie pentru o infracţiune minoră – furase dintr-un magazin două cutii de aspirină şi nişte baterii. După întregul incident, şi-a schimbat numele în Albert Francis Brown.

Albert Francis Capone, Sonny Capone sau Albert Francis Brown a trăit o viaţă liniştită, lipsită de ilegalităţi. S-a însurat de trei ori şi a făcut mai mulţi copii. Pe 8 iulie 2004, a murit în orăşelul californian Auburn Lake Trails, iar soţia lui America “Amie” Francis a ţinut să-i spună atunci unui jurnalist că Albert Francis Capone a fost mult mai mult decât un simplu nume.

Ce altă dovadă mai bună că aşchia a sărit departe de trunchi în cazul lui?!

Foto - ShutterstockRecente

vedete jpg
elvis 0 profimedia 0308411997 jpg
robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg