Baie cu aburi pentru ten. Aşa scapi de coşuri şi de puncte negre

1 73034 original jpg jpeg

Vrei un ten întinerit şi revigorat? Încearcă o baie cu aburi pentru ten. Este o soluţie salvatoare, cu condiţia să o faci corect.

După o baie cu aburi pentru ten, îţi vei recăpăta tonusul şi te vei putea mândri cu un ten catifelat şi mai luminos.

Când faţa este expusă aburilor,pielea transpiră,iar odată cu transpiraţia,tenul se curăţă de impurităţi,de celule moarte şi de excesul de sebum.

Aburiiintensifică circulaţia sângelui şi hidratează,de aceea,aspectul de ten obosit va dispărea,făcând loc unui ten întinerit şi mai curat.

Iată cei trei paşi de urmat când faci o baie cu aburi pentru ten!

1.Începe prin a-ţi curăţa foarte bine faţa. Nu folosi mişcări bruşte,pentru a nu afecta rezistenţa epidermei. Este foarte important să aplici în jurul ochilor un strat subţire de cremă grasă,deoarece pielea de aici este mai sensibilă.

2.Urmează baia de aburi propriu-zisă. Pentru asta,ai nevoie de un prosop moale,cu care o să-ţi acoperi capul,şi de un bol cu apă fierbinte. În el adaugi plante potrivite tipului tău de ten.

Trebuie să menţii o distanţă de 30 de centimetri faţă de vasul cu apă clocotită. Dacă ai tenul sensibil este nevoie de o distanţă de 45 de centimetri.

3. Curăţă-ţi faţa de apă,transpiraţie şi exces de sebumcu un prosop cu textură moale.

Cât stai cu faţa acoperită când faci baie cu aburi pentru ten?

Baia pe bază de aburi este recomandată oricărui tip de ten,dar durata şi frecvenţa unui astfel de tratament diferă. Pielea uscată poate fi ţinută sub aburi doar 5 minute,pielea normală între 10 şi 15 minute,în timp ce pielea grasă are nevoie de o baie de aburi de cel puţin 15 minute.

Dacă pentru tenul normal şi uscat este bine să faci baie de aburi o dată pe săptămână sau la două săptămâni,tenul gras poate fi răsfăţat astfel de cel mult trei ori pe săptămână.

Bine de ştiut!

După ce ai făcut o baie cu aburi pentru ten, pielea se îmoaie şi se pot îndepărta mai uşor celulele moarte. Odată cu transpiraţia pielii sunt adunate şi impurităţile şi sebumul de la suprafaţa pielii. Pentru că porii se dilată,poţi extrage cu uşurinţă punctele negre şi coşurileinestetice.