Băile de aburi – cum se fac pentru un ten tânăr şi revigorat

1 66971 original jpg jpeg

Nu e nevoie să cheltuieşti pe tratamente la un centru de înfrumuseţare pentru a beneficia de beneficiile băilor de aburi. Poţi încerca aceste tratamente chiar la tine acasă.

Băile de aburiîmbunătăţesc circulaţia sangvină,hidratează pielea uscată,desfundă porii şi elimină punctele negre. Pentru un tratament special,adaugă un pumn de ierburi uscate sau proaspete aromatice.

Cum se fac

 • Pune la fiert într-un vas încăpător 4 căni de apă. Adaugă 6 picături de lavandă sau un alt ulei esenţial ori o ceaşcă de ierburi proaspete sau uscate. Acoperă vasul şi aşteaptă ca mirodeniile să se macereze 5 minute.
 • Între timp,curăţă faţa foarte bine,pentru ca tratamentul cu aburi să aibă efectul scontat. Totodată,îndepărtează inelele,cerceii ori lanţul de la gât,pentru a evita distrugerea acestora.
 • Aşază vasul pe masă şi stai desupra lui,la o distanţă confortabilă (aproximativ 25de cm),astfel încât să poţi să inhalezi aburii. Acoperă capul cu un prosoap (ai grijă să acoperi şi vasul).
 • Ori de câte ori simţi că îţi este prea cald sau simţi nevoia de a lua nişte aer proaspăt,dă deoparte  prosopul,respiră adânc şi acoperă-te din nou. La final,stropeşte-te pe faţă cu apă rece.

Compresele calde,de ajutor

Dacă nu ai timp să apelezi la o baie de aburi,poţi încerca compresele calde. Acestea au capacitatea de a deschide porii. Pune pe faţă o compresă caldă şi las-o să acţioneze 10-15 minute. Ai grijă ca aceasta să nu fie foarte fierbinte,pentru a nu te arde,şi ca prosopul pe care îl foloseşti să fie curat.

Ţine cont de câteva recomandări

Deşi băile la aburi sunt foarte relaxante,ai grijă să nu stai deasupra vasului cu apă fierbinte mai mult de 20 de minute. Totodată,după tratament bea cât mai multă apă.

Dacă eşti însărcinată sau alăptezi,este bine ca în vasul cu apă să nu pui uleiuri esenţiale.

În plus,dacă ai arsuri,inflamaţii ori ai pielea foarte sensibilă,nu încerca astfel de tratamente. De asemenea,în cazul în care suferi de boli de inimă sau alte afecţiuni,vorbeşte cu medicul înainte de a urma un astfel de tratament.

Credit foto:www.zaq.comRecente

Camilla jpg
casatorita cu Lordul plăcerilor carnale, 75 de amante 1 sursa foto  Imdb jpg
Nicola Peltz si Victoria Beckham jpg
Curiozitatile stranepotilor Reginei la funeraliile ei Cum au trecut in noua etapa fara Gan Gan Sursa foto Instagram windsor royal family jpg
Iti mai amintesti Melrose Place Vezi cum arata acum actorii din rolurile principale Sursa foto Shutterstock jpg
Ryan Grantham și a omorât mama Plănuia să l împuște pe Justin Trudeau Sursa foto  Considering Love and Other Magic (2016) jpg
un bebelus care plange, shutterstock jpg
 Johhny Cash jpeg
Printesa Anne si Camilla Parker jpeg
Shakira, nemiloasă cu angajații Sursa foto  revista Elle jpg
Scene cu Robin Williams din Doamna Doubtfire care n au aparut niciodata Sursa foto captura YouTube  1 jpg
înmormântare regală, sicriul Reginei, siciu deschis Sursa foto  Instagram Royal Family jpg
Colaj familia regala, femei insarcinate, shutterstock jpg
Cara Delevingne jpg
Nadia Comaneci 4 ok GettyImages 1206897168 jpg
horoscopul toamnei shutterstock 1556244503 jpg
cimpoierul reginei Sursa foto  Instagram jpg
Torpedoul masinii jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial Sursa Foto  Shutterstock jpg
printul charles si camilla parker bowles gettyimages 495794140 6 jpeg