Beneficiile uleiului de nucă de cocos

1 69283 original jpg jpeg

Uleiul de nucă de cocos este frecvent utilizat fie la gătit, fie în diverse moduri pentru relaxare şi alungarea durerilor de cap. Dar ştiai că poate fi folosit şi pentru a scăpa de kilogramele în plus, precum şi pentru a avea o piele frumoasă, radiantă şi buze moi?

Previne vergeturile

Bogat în vitamina E,uleiul de nucă de cocos previne apariţia vergeturilor în timpul sarcinii şi,de asemenea,le estompează pe cele deja existente. Pune câteva picături de ulei de cocos pe burtă şi întinde-l prin mişcări circulare.

Te scapă de „colăceii“ de pe abdomen

Se ştie că uleiul de nucă de cocos accelerează metabolismul şi arderea grăsimii. De asemenea,creşte nivelul de colesterol bun (HDL). Poţi utiliza două linguri sau 30 g de ulei de cocos pe zi,la gătit.

Împiedică formarea ridurilor şi a semnelor de îmbătrânire

Din moment ce este bogat în proteine şi vitamina E,uleiul de nucă de cocos diminuează formarea ridurilor prin stimularea producţiei de colagen din piele şi previne apariţia acestora,ajutându-te să arăţi mult mai tânără decât eşti în realitate.

Exfoliant natural

Dacă nu vrei să cheltuieşti mult pe cremele exfoliante,poţi să-ţi faci tu un scrub acasă. Adaugă puţină sare mare sau zahăr brun peste două linguri de ulei de nucă de cocos. Omogenizează ingredientele şi cu pasta obţinută fricţionează pielea. Poţi pune,de asemenea,orice ulei esenţial doreşti pentru întinerirea pielii.

Hidratează pielea

Dacă nu ai încredere în cremele de faţă disponibile în magazin,apelează la uleiul de nucă de cocos. Este bogat în grăsimi saturate care previn pierderea de umiditate din piele. Lichidul lasă pielea moale şi hidratată. Foloseşte-l în special pe timpul ierni.

Tratează răceala

Răceala şi tusea sunt foarte frecvente. Tot ce trebuie să faci în acest caz este să topeşti ceară de albine şi ulei de cocos împreună. Adaugă câteva picături de ulei de eucalipt şi foloseşte-l ori de câte ori este nevoie.

Soluţie pentu buze crăpate

Datorită proprietăţilor sale hidratante,uleiul de nucă de cocos poate trata,de asemenea,buzele crăpate şi leziunile formate din cauza frigului. Uleiul de cocos este bogat în vitamina E şi proteine reparând pielea deteriorată. Foloseşte ulei de nucă de cocos pe buze în fiecare seară înainte de a merge la culcare.