Beneficiile untului de corp

1 68055 original jpg jpeg

Spre deosebire de loţiuni şi creme, untul de corp are o concentraţie mare de uleiuri naturale, cum sunt cele de cocos, de măsline sau de jojoba, şi o textură foarte grasă. De asemenea, hidratează mai bine şi este ideal pentru pielea foarte uscată.

Repară pielea uscată

Untul de corp hrăneşte pielea în profunzime şi creează o barieră de protecţie la suprafaţa ei,împotriva capriciilor vremii. Încălzeşte o mică cantitate de untde corp în palme şi masează corpul,cu mişcări de sus în jos,pentru că astfel vei îmbunătăţi circulaţia sângelui. Insistă în zona coatelor,a mâinilor şi a gâtului.

Exfoliază delicat

Pentru buze catifelate,prepară un exfoliant pe bază de unt de corp,care îndepărtează impurităţile. Amestecă puţin produs cu un praf de zahăr şi masează uşor buzele. Aşteaptă 15 minute şi apoi şterge exfoliantul cu o dischetă demachiantă.

Înmoaie bătăturile

Inestetice în perioada sezonului cald,bătăturile pot fi ameliorate cu ajutorul untului de corp. Înmoaie picioarele în apă caldă 5 minute,şterge-le şi masează-le cu unt de corp,insistând în zona bătăturilor,până când produsul este absorbit. Poartă peste noapte o pereche de şosete groase,iar dimineaţa freacă bătăturile cu o piatră ponce. Repetă tratamentul zilnic.

Ameliorează vergeturile

Deshidratarea pielii agravează vergeturile şi cicatricile. Pentru a îmbunătăţi textura pielii,foloseşte unt în locul loţiunii de corp,după fiecare duş. Untul de corp este recomandat în perioada sarcinii pentru a preveni formarea vergeturilor,care apar sau se agravează în urma întinderii forţate a pielii.

Îndepărtează machiajul

Dacă ai rămas fără loţiune demachiantă,încălzeşte uşor untul de corp şi înmoaie o dischetă demachiantă. Şterge machiajul prin mişcări delicate,de jos în sus. În funcţie de concentraţia de uleiuri din componenţa sa,untul de corp îndepărtează chiar şi machiajul rezistent la apă.

Dacă ai pielea sensibilă,evită unturile de corp care conţin lanolină,deoarece această substanţă irită.

Unt de corp preparat în casă

Ai nevoie de:

200 g unt de cacao

100 ml ulei de migdale dulci

100 g ulei de cocos

1 păstaie de vanilie

Topeşte untul de cacao împreună cu uleiul de cocos şi lasă la răcit 30 de minute. Taie păstaia de vanilie pe lung şi scoate-i miezul,pe care-l amesteci cu uleiul de migdale. Pune toate ingredientele într-un vas şi combină-le,după care dă-le la frigider 20 de minute. Când s-au solidificat,mixează-le până obţii o compoziţie cremoasă. Pune untul în borcane,pe care le depozitezi într-un loc răcoros.Recente

Ryan Reynolds jpg
Oprah Winfrey jpg
POZA png
Shannen Doherty  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez jpg
Kate Middleton jpg
Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg