Beneficiile untului de corp

1 68055 original jpg jpeg

Spre deosebire de loţiuni şi creme, untul de corp are o concentraţie mare de uleiuri naturale, cum sunt cele de cocos, de măsline sau de jojoba, şi o textură foarte grasă. De asemenea, hidratează mai bine şi este ideal pentru pielea foarte uscată.

Repară pielea uscată

Untul de corp hrăneşte pielea în profunzime şi creează o barieră de protecţie la suprafaţa ei,împotriva capriciilor vremii. Încălzeşte o mică cantitate de untde corp în palme şi masează corpul,cu mişcări de sus în jos,pentru că astfel vei îmbunătăţi circulaţia sângelui. Insistă în zona coatelor,a mâinilor şi a gâtului.

Exfoliază delicat

Pentru buze catifelate,prepară un exfoliant pe bază de unt de corp,care îndepărtează impurităţile. Amestecă puţin produs cu un praf de zahăr şi masează uşor buzele. Aşteaptă 15 minute şi apoi şterge exfoliantul cu o dischetă demachiantă.

Înmoaie bătăturile

Inestetice în perioada sezonului cald,bătăturile pot fi ameliorate cu ajutorul untului de corp. Înmoaie picioarele în apă caldă 5 minute,şterge-le şi masează-le cu unt de corp,insistând în zona bătăturilor,până când produsul este absorbit. Poartă peste noapte o pereche de şosete groase,iar dimineaţa freacă bătăturile cu o piatră ponce. Repetă tratamentul zilnic.

Ameliorează vergeturile

Deshidratarea pielii agravează vergeturile şi cicatricile. Pentru a îmbunătăţi textura pielii,foloseşte unt în locul loţiunii de corp,după fiecare duş. Untul de corp este recomandat în perioada sarcinii pentru a preveni formarea vergeturilor,care apar sau se agravează în urma întinderii forţate a pielii.

Îndepărtează machiajul

Dacă ai rămas fără loţiune demachiantă,încălzeşte uşor untul de corp şi înmoaie o dischetă demachiantă. Şterge machiajul prin mişcări delicate,de jos în sus. În funcţie de concentraţia de uleiuri din componenţa sa,untul de corp îndepărtează chiar şi machiajul rezistent la apă.

Dacă ai pielea sensibilă,evită unturile de corp care conţin lanolină,deoarece această substanţă irită.

Unt de corp preparat în casă

Ai nevoie de:

200 g unt de cacao

100 ml ulei de migdale dulci

100 g ulei de cocos

1 păstaie de vanilie

Topeşte untul de cacao împreună cu uleiul de cocos şi lasă la răcit 30 de minute. Taie păstaia de vanilie pe lung şi scoate-i miezul,pe care-l amesteci cu uleiul de migdale. Pune toate ingredientele într-un vas şi combină-le,după care dă-le la frigider 20 de minute. Când s-au solidificat,mixează-le până obţii o compoziţie cremoasă. Pune untul în borcane,pe care le depozitezi într-un loc răcoros.



Recente

Pamela Anderson  foto   Shutterstock jpg
femeie  foto   Shutterstock jpg
George Michael  foto   Shutterstock jpg
soții Beckham  foto   Instagram jpg
Selena Gomez  foto   Shutterstock jpg
vedetă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2353299337 jpg
Liam Diddy jpg
shutterstock 2464171741 jpg
Târgul Vrăjitoarelor OCC jpeg
V2 (1) png
P  Diddy  foto   Shutterstock jpg
Francesca Eastwood  foto   Shutterstock jpg
Rihanna (1) jpg
ketchup  foto   Shutterstock jpg
Kanye West  foto   Shutterstock jpg
Dudley Moore  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2249337991 jpg
Snapinsta app 462030422 18022603226581291 5365278647779100844 n 1080 jpg
Viata de roman a vloggeritei Anyta  Sursa foto arhiva personala jpg