Bicarbonat de sodiu pentru păr. Soluţia care ţi-l va salva

bicarbonat de sodiu pentru păr jpeg

Bicarbonatul de sodiu devine din ce în ce mai popular ca urmare a noilor cercetări ştiinţifice privind puterea sa de vindecare şi gama largă de utilizări. Poţi folosi chiar şi bicarbonat de sodiu pentru păr!

Probabil că mulţi dintre voi nu ştiaţi că bicarbonatul de sodiu conţine proprietăţi care îmbunătăţesc calitatea firelor de par,deoarece elimina toate impurităţile de la şampon sau balsam,oferind o strălucire sănătoasă,după doar câteva aplicări.

Aşadar,dacă eşti în căutarea unui produs complet natural,care nu are efecte negative asupra sănătăţii sau nu te expune la substanţe chimice potenţial dăunătoare,încearcă acest tratament pentru păr cu bicarbonat de sodiu.

Reţeta – Soluţie cu bicarbonat de sodiu pentru păr

Într-un flacon mic,combină o parte de bicarbonat de sodiu cu 3 părţi de apă. Amestecă până obţii o soluţie omogenă şi aplic-o pe părul uscat sau umed,începând de la rădăcini spre vârfuri.

Lasă amestecul să acţioneze 1-3 minute şi clăteşte bine. La început,s-ar putea să fie greu să-ţi speli părul fără să foloseşti şampon,dar trebuie să ai răbdare pentru a vedea rezultatele finale.

Foloseşte apă caldă pentru a clăti foarte bine părul.

Bicarbonat de sodiu pentru păr - Ce faci dacă ai părul lung

Poţi ajusta dozarea în funcţie de lungimea părului tău,de exemplu,în cazul în care părul este lung până la umeri,se amestecă 2 până la 3 linguri de bicarbonat de sodiu şi de 3 ori cantitatea de apă.

După ce ai spălat părul,se clăteşte cu oţet,prin amestecarea unei părţi de oţet de mere şi 4 părţi de apă. Este recomandat să se pregătească această soluţie de bicarbonat de sodiu pentru păr dinainte şi să se păstreze flaconul în baie.

Cum eviţi mirosul de oţet

Pentru a evita mirosul de oţet,se adaugă câteva picături de lavandă,mentă,şi / sau ulei esenţial de rozmarin în amestecul de oţet.

Înclină capul pe spate şi închide ochii,pentru a evita pătrunderea amestecului de oţet în ochi şi distribuie soluţia prin păr.

Masca de faţă cu avocado pentru ten uscat