Când destinul nu te lasă să devii mamă...

1 51717 original jpg jpeg

Te-ai pus vreodată în pielea unei femei care nu poate avea copii? E ca un gol, o „vină“ care-ţi umbreşte viaţa. Cel puţin asta povestesc Georgiana şi Ionuţ Oprea, un cuplu tânăr din Bucureşti, care a apelat la fertilizarea in vitro.

În sala de aşteptare a unei clinici specializate în probleme de fertilitate,am descoperit suferinţa familiilor care nu pot avea copii.

Feţe abătute,o aşteptare dureroasă şi multe semne de întrebare...

Fără să vrei,începi să te întrebi de unde atât de multă nedreptate:în condiţiile în care un număr considerabil de femei decid să renunţe la sarcină,altele încearcă prin orice mijloace să cunoască bucuria maternităţii.

Dar să vedem ce şi cum trăieşte un cuplu care luptă cu dârzenie să aibă un copil. Soluţia adopţiei este încă departe,cât mai există „căi de atac” pentru a avea propriul copil.

Un start plin de entuziasm

Povestea de dragoste a cuplului despre care îţi vorbesc acum a început încă din liceu.

După ce au crescut împreună şi au învăţat cum să se descurce singuri în viaţă,Georgiana şi Ionuţ şi-au unit destinele în anul 2009.

Apoi a urmat,după cum era normal,cumpărarea unui apartament. Adică nelipsitele credite... 

Dar asta nu i-a speriat:au muncit,ca să facă faţă datoriilor. Cu toate acestea,veniturile lor au scăzut treptat,iar ratele bancare au crescut.

De parcă n-ar fi de-ajuns,un mare necaz s-a abătut asupra lor...

Vestea cea mai neaşteptată

O casă fără glas de prunc şi afecţiune gingaşă de mamă pare goală. Aşa că Ionuţ şi Georgiana şi-au pus în gând să treacă la următoarea etapă a vieţii lor,adică să devină părinţi.

Şi totuşi,acest vis întârzie să se împlinească. Au trecut doi ani şi jumătate,dar aşteptările lor au rămas fără ecou. Georgiana n-a rămas gravidă pe cale naturală.

simeon stalpnicul png

„În mai 2010,după mai multe investigaţii efectuate,ni s-a recomandat fertilizarea in vitro.

Dar,pentru că situaţia financiară nu ne permite această procedură,din cauza ratelor foarte mari pe care le avem de plătit,am decis să mai aşteptăm”,ne mărturiseşte Ionuţ.

Fertilizarea in vitro,singura speranţă

Sunt frumoşi împreună şi se iubesc ca-n prima zi,dar Georgiana şi Ionuţ se simt neîmpliniţi fără copii.

Anul acesta,cei doi au reluat analizele,dar,din păcate,au primit acelaşi diagnostic dureros:este vorba de infertilitate.

„Am cerut părerea multor medici şi am căutat disperaţi să găsim o soluţie.

Tratamentele medicamentoase şi cele naturiste au fost ineficiente,la fel ca şi diversele sfaturi primite din toate părţile.

Experienţele prin care am trecut ne-au rămas vii în minte,mai ales că unele dintre ele au fost de-a dreptul neplăcute”,continuă povestea bărbatul.

Au nevoie de bani pentru tratamente

Ultima soluţie care le vine în minte celor doi tineri este adop­ţia,însă le este frică să se gândească câte condiţii au de îndeplinit.

Înainte de a se da bătuţi,îşi mai încearcă ultima carte. Nu dispun de bani suficienţi,dar îşi încearcă din răsputeri şansele cu procedura de fertilizare in vitro.

Numai că ea,împreună cu tratamentul de stimulare hormonală,înseamnă în total 3.800 de euro.

Iar la asta nu se adaugă alte cheltuieli legate de analize.

Statul nu decontează nici măcar o parte din aceste cheltuieli,fiind considerate un „moft”.

Chiar şi aşa,şansele ca acest cuplu să aibă un copil sunt de 25-30%.

În loc de concluzii...

Cu eforturi uriaşe financiare,Georgiana a reuşit să facă un embriotransfer.

Cei doi n-au niciun fel de pretenţie în ceea ce priveşte trăsăturile şi genul copilului pe care şi-l doresc şi vor să-i ofere dragostea de părinte.

Important este să fie sănătos. Încearcă să nu se gândească la datoriile pe care le au în urma acestei intervenţii şi speră să ajungă părinţi.

Dacă vrei să dai o mână de ajutor tinerei familii,poţi face o donaţie în contul:RO80BRDE410SV4930622410 sau la sediul clinicii Med New Life,din strada Romulus,număr 57,sector 3,Bucureşti. Tot acolo,pot fi lăsate şi mesajele de susţinere. Cei doi au nevoie de ele!Recente

Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg
Dakota Johnson jpg
panza de paianjen shutterstock 1761418589 jpg