Cât de periculoşi sunt parabenii din cosmetice

1 69243 original jpg jpeg

Parabenii, ingredientele întâlnite în special în produsele cosmetice, ca loţiuni, creme şi şampoane, sunt substanţe chimice conservante sintetic. Aceştia ţin la distanţă înmulţirea bacteriilor şi a altor microorganisme pentru o perioadă lungă de timp. Specialiştii avertizează însă că parabenii te pot îmbolnăvi. Iată cum!

Unii dintre cei mai comuni parabeni utilizaţi în produsele cosmetice sunt propil-paraben (E218) metil-paraben şi butil-paraben. Oamenii de ştiinţă spun că aceştia pot răni pielea şi afecta sănătatea. Parabenii se găsesc în:creme de faţă,loţiuni de corp şi fond de ten.

Perturbă funcţionarea sistemului endocrin

Parabenii pot imita hormonii din organism,perturbând funcţionarea normală a sistemului endocrin. În acest caz,parabenii sunt stocaţi în oraganism în ţesuturi,afectând activitatea normală a glandelor,precum şi producţia de hormoni în corp. Prin urmare,dezvolarea normală a organismului şi funcţiile reproductive la infanţi şi copii.

Favorizează îmbătrânirea prematură

Un studiu recent arată că produsele cosmetice ce conţin parabeni accelerează procesul de îmbătrânire a pielii. Oameni de ştiinţă de la Universitatea de Medicină din Japonia au descoperit că parabenii de tip metil cresc sensibilitatea pielii la razele ultraviolete. Când pielea este expusă la soare,celulele mor mult mai repede. De aceea,este foarte important să citeşti ingredientele de pe produsele cosmetice.

Pot cauza cancer la sân

Cum parabenii pot imita estrogenul şi dau peste cap sistemul endocrin,aceştia pot duce la apariţia cancerului la sân. Estrogenul şi estrogenul sintetic sunt implicaţi în separarea celulelor canceroase,afectând alţi hormonio care stimulează divizarea celulelor canceroase. Cum organsimul nu poate divide estrogenul sintetic,acesta se acumulează în celulele adipoase,inclusiv în ţesutul mamar. Potrivit unui studiu realizat în 2004,s-au găsit în  tumorile la sân metal-parabeni.

Duc la apariţia pubertăţii precoce

Pubertatea precoce apare la adolescenţi,atât fete,cât şi băieţi,din cauza proastei funcţionări a sistemului endocrin. Parabenii au abilitatea de a stimula alţi hormoni,afectând funcţionarea normală a organismului. Aceştia au consecinţe grave asupra sistemului reproductiv,digestiei şi metabolismului.Recente

pahare   shutterstock 2155428393 jpg
Bradley Cooper si Lea jpeg
Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg