Cât este recomandat să păstrezi produsele cosmetice? Poate ar trebui să faci ordine în trusa de frumuseţe

1 siora photography npk39w l08o unsplash jpg jpeg

Şi tu ai o colecţie impresionantă de produse cosmetice şi de înfrumuseţare? Dacă da, înseamnă că este posibil ca multe dintre ele să-şi fi pierdut deja termenul de valabilitate. Cum ştii când expiră fiecare, îţi spunem noi.

Timpul trece rapid, avem multe sarcini de îndeplinit de-a lungul zilei, aşa că de multe ori ne iese din minte să verificăm care produse se află în termenul de garanţie şi care nu. Aşa că, măcar o dată pe an, e bine să te uiţi printre ele şi să arunci ce a expirat. Nu de alta, dar folosindu-le ai putea să dezvolţi afecţiuni ale pielii de care să nu scăpi prea uşor.

Fondul de ten, nu mai mult de 12 luni

Desfăcute sau nu, flacoanele cu fond de ten nu trebuie folosite mai mult de 12 luni. Unele formule pot avea o valabilitate şi mai mică. Acest lucru poate varia în funcţie de componentele fondului de ten. Verifică eticheta pentru a te lămuri. Substanţele expirate din produs pot provoca apariţia acneei şi a petelor roşii. De regulă, produsele cosmetice internaţionale sunt inscripţionate cu logo-ul 4M, 6M, 12M („M“- „month“, sau „mois“ termen care înseamnă „luna“ în limba engleză, respectiv franceză – urmat de numărul de luni de valabilitate de la prima deschidere). Pudră compactă sau sub formă de pulbere pentru obraji are un termen de valabilitate de aproximativ 2 ani.

Mascara şi dermatograful, valabile până la 6 luni

Chiar şi nedesfăcută, mascara ce a depăşit termenul de valabilitate cu 3-4 luni poate cauza infecţii oculare (nu te lăsa păcălită de faptul că aceasta nu şi-a modificat consistenţa şi mirosul). În plus, folosirea fardului pentru pleoape nu trebuie depăşită cu mai mult de 2 ani, iar în cazul fardului cremos, nu mai mult de 12 luni. Creionul pentru conturul buzelor şi rujul nu trebuie folosite nici ele mai mult de 1 an.

Alcoolul prelungeşte viaţa cosmeticelor

Dacă nu-şi modifică mirosul şi culoarea, parfumul poate fi păstrat şi 3 ani, loţiunile lichide 1 an, deodorantele 2-3 ani, spray-ul fixativ 1 an. Alcoolul din componenţa asigură rezistenţa produsului la contactul cu bacteriile din exterior. Cremele cu ingrediente naturale, loţiunile hidratante pentru corp, gelurile de duş şi şampoanele nu se patreaza mai mult de jumătate de an de la prima folosire!

2 crema jpg jpeg

@unsplash  Recente

new amsterdam 2 png
Cel mai bun bucatar din lume, shutterstock jpg
Coolio, videoclip Gangsta's Paradise, Michelle Pfeiffer 1 Sursă foto  Shutterstock jpg
Coperta CPF 20 jpg
regina cu catelul jpg
Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg
Janice serial Friends jpg
Amal si George Clooney jpg
Un obiect extraterestru descoperit în mormântul faraonului Tutankhamon sursa foto  Shutterstock jpg
Camilla jpg
casatorita cu Lordul plăcerilor carnale, 75 de amante 1 sursa foto  Imdb jpg
Nicola Peltz si Victoria Beckham jpg
2 copii print george printesa charlotte png png
Iti mai amintesti Melrose Place Vezi cum arata acum actorii din rolurile principale Sursa foto Shutterstock jpg
Ryan Grantham și a omorât mama Plănuia să l împuște pe Justin Trudeau Sursa foto  Considering Love and Other Magic (2016) jpg
un bebelus care plange, shutterstock jpg
 Johhny Cash jpeg
Printesa Anne si Camilla Parker jpeg
Shakira, nemiloasă cu angajații Sursa foto  revista Elle jpg