Cauze mai puţin ştiute care duc la apariţia acneei

1 73641 original jpg jpeg

Cel mai frecvent apare în adolescenţă, însă acneea poate să-ţi dea mari bătăi de cap şi după ce ai trecut de această etapă a vieţii. Pentru a evita apariţia ei, trebuie să te fereşti de anumite obiceiuri dăunătoare.

Stai cu telefonul lipit de faţă

Dacă stai toată ziua cu telefonul la ureche,să nu te miri că tenul ţi se umple de coşuri. Prin atingerea dispozitivului,transferi pe el toţi microbii de pe mână. Apoi,când lipeşti telefonul de faţă,bacteriile de pe mână ajung pe piele. Astfel,porii sunt sufocaţi şi tenul se irită.

Ce e de făcut

Şterge telefonul mobil cu şerveţele pentru curăţare şi sprayuri dezinfectante.

Ai un deficit de vitamina D

Lipsa vitaminei D dăunează organismului,întrucât sistemul imunitar este slăbit. Asta nu înseamnă doar că organismul riscă să se îmbolnăvească mai repede decât de obicei,ci şi că bacteriile rele invadează corpul şi se pot remarca pe piele sub formă de acne.

Pentru a creşte rezistenţa organismului în faţa bacteriilor,stai la soare în intervalul în care soarele nu arde (foloseşte o cremă de protecţie solară). De asemenea,dacă timpul nu-ţi permite să te laşi mângâiată de razele soarelui,poţi să iei suplimente cu vitamina D (este bine să te consulţi cu medicul de familie înainte de a lua astfel de suplimente).

Foloseşti pensule murdare

De când nu ai mai curăţat pensulele de machiaj şi aplicatoarele de pudră? Dacă îţi ia mult timp să te gândeşti la răspuns,nu te mai întreba de ce faţa ţi se umple de coşuri. Aceste obiecte adună bacterii şi celule moarte de fiecare dată când ating faţa şi,necurăţate,încarcă porii şi pot să favorizeze apariţia infecţiilor cutanate. 

Ce e de făcut

Curăţă pensulele şi aplicatoarele după fiecare folosire şi,mai ales dacă te machiezi frecvent,încearcă să le schimbi cel puţin o dată pe lună. De asemenea,este bine să nu împarţi astfel de obiecte cu alte persoane.

Aplici pe ten loţiuni tonice cu alcool

Persoanele cu tenul gras au tendinţa să folosească loţiuni tonice pe bază de alcool,care să usuce pielea. Aceste produse astringente nu numai că nu au efectul scontat,dar duc la o producţie şi mai mare de sebum,ceea ce agravează acneea.  

Dacă vrei să cureţi tenul gras în profunzime,spală-te cu săpunuri sau geluri purifiante cât mai blânde,care nu agresează pielea. Apoi,foloseşte o loţiune matifiantă care restrânge porii,care să nu conţină alcool sau alte substanţe iritante.Recente

Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg
Dakota Johnson jpg
panza de paianjen shutterstock 1761418589 jpg
film mut shutterstock 1208134459 jpg
Victoria B jpg
victima shutterstock 1661010535 jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Epilare jpg
Tom Cruise jpeg
jeff bridges shutterstock 185455103 jpg
Conserve jpg
Mr Bean  jpg
ronaldo jpg
Luna si Soarele shutterstock 2154153519 jpg