Cauze mai puţin ştiute care duc la apariţia acneei

1 73641 original jpg jpeg

Cel mai frecvent apare în adolescenţă, însă acneea poate să-ţi dea mari bătăi de cap şi după ce ai trecut de această etapă a vieţii. Pentru a evita apariţia ei, trebuie să te fereşti de anumite obiceiuri dăunătoare.

Stai cu telefonul lipit de faţă

Dacă stai toată ziua cu telefonul la ureche,să nu te miri că tenul ţi se umple de coşuri. Prin atingerea dispozitivului,transferi pe el toţi microbii de pe mână. Apoi,când lipeşti telefonul de faţă,bacteriile de pe mână ajung pe piele. Astfel,porii sunt sufocaţi şi tenul se irită.

Ce e de făcut

Şterge telefonul mobil cu şerveţele pentru curăţare şi sprayuri dezinfectante.

Ai un deficit de vitamina D

Lipsa vitaminei D dăunează organismului,întrucât sistemul imunitar este slăbit. Asta nu înseamnă doar că organismul riscă să se îmbolnăvească mai repede decât de obicei,ci şi că bacteriile rele invadează corpul şi se pot remarca pe piele sub formă de acne.

Pentru a creşte rezistenţa organismului în faţa bacteriilor,stai la soare în intervalul în care soarele nu arde (foloseşte o cremă de protecţie solară). De asemenea,dacă timpul nu-ţi permite să te laşi mângâiată de razele soarelui,poţi să iei suplimente cu vitamina D (este bine să te consulţi cu medicul de familie înainte de a lua astfel de suplimente).

Foloseşti pensule murdare

De când nu ai mai curăţat pensulele de machiaj şi aplicatoarele de pudră? Dacă îţi ia mult timp să te gândeşti la răspuns,nu te mai întreba de ce faţa ţi se umple de coşuri. Aceste obiecte adună bacterii şi celule moarte de fiecare dată când ating faţa şi,necurăţate,încarcă porii şi pot să favorizeze apariţia infecţiilor cutanate. 

Ce e de făcut

Curăţă pensulele şi aplicatoarele după fiecare folosire şi,mai ales dacă te machiezi frecvent,încearcă să le schimbi cel puţin o dată pe lună. De asemenea,este bine să nu împarţi astfel de obiecte cu alte persoane.

Aplici pe ten loţiuni tonice cu alcool

Persoanele cu tenul gras au tendinţa să folosească loţiuni tonice pe bază de alcool,care să usuce pielea. Aceste produse astringente nu numai că nu au efectul scontat,dar duc la o producţie şi mai mare de sebum,ceea ce agravează acneea.  

Dacă vrei să cureţi tenul gras în profunzime,spală-te cu săpunuri sau geluri purifiante cât mai blânde,care nu agresează pielea. Apoi,foloseşte o loţiune matifiantă care restrânge porii,care să nu conţină alcool sau alte substanţe iritante.Recente

Kim Kardashian, copii jpeg
Palatul Buckingham foto  Shutterstock jpg
Brigitta Gheorghe, de la muzica la arta culinara 1 Sursa foto arhiva personala jpg
Barbosu Sursa foto arhiva personala jpg
The Simpsons foto  Imdb jpg
Mirosuri pe care cainii le resping jpg
Spune mi zodia ta si vei afla ce nuanta de ruj te pune in evidenta Sursa foto shutterstock 2477758069 jpg
loialitate jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial Sursa Foto  Shutterstock jpg
caine jpg
avion jpg
Selma Blair jpg
Sezonul 3 serial Ursul Disney+ jpg
Anitta jpg
Boala Pica jpg
Ryan Reynolds jpg
Oprah Winfrey jpg
POZA png
Shannen Doherty foto  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez jpg