Ce-ai zice de o epilare...cu zahăr?

1 69472 original jpg jpeg

Epilarea cu zahăreste un tratament de îndepărtare a părului nedorit. Deşi metoda este relativ nouă în Europa, ea a fost utilizată încă de acum 5000 de ani de către egipteni. Iată cum funcţionează!

Zahărul este transformat într-o pastă asemenea mierii. După ce este prelucrat la o anumită temperatură,se obţine un produs ce îndepărtează firele de păr şi în acelaşi timp protejează pielea.

Foloseşte tratamente bio

Dacă eşti o persoană care ţine foarte mult la produsele bio de înfrumuseţare,epilarea cu zahăr este ideală. Pasta de zahăr este naturală şi... comestibilă. Conţine doar zahăr,apă şi suc de lămâie. În plus,se poate degusta înainte de şedinţa de epilat. Metoda de epilare cu zahăr se poate face în saloanele de înfrumuseţare şi costă în medie 60 de lei pentru un epilat lung. Interesant este că preţul şedinţei scade după ce firul de păr se răreşte.

Este o metodă «blândă» cu pielea

Ai o piele sensibilă,predispusă la iritaţii şi vrei s-o protejezi de procedeele de epilare agresive? Încearcă epilarea cu zahăr! „Persoanele care de obicei se iritau foarte mult şi făceau foliculită au observat o diminuare considerabilă a acestui fenomen după epilarea cu zahăr. În plus,aceasta asigură o piele mult mai delicată la atingere şi este o metodă igienică de îndepărtare a părului nedorit”,spune esteticianul Irina Gârdea. Zahărul se aplică doar la temperatura corpului şi protejează pielea,nu exfoliază excesiv.

Mai puţine fire crescute sub piele

Fie că ai o predispoziţie pentru firele crescute subcutanat sau agravezi lucrurile folosind epilatorul sau creme,epilarea cu zahăr te ajută în acest sens. „Direcţia de smulgere în cazul folosirii pastei de zahăr este chiar în sensul de creştere al firului de păr,adică invers faţă de cum am fost obişnuiţi până acum. Această particularitate permite păstrarea sensului de creştere al firului de păr şi astfel nu rămâne captiv în piele”,spune specialistul.

Îndepărtează şi firele de păr mici

Fiind solubil în apă,când zahărul trece de stratul superficial al epidermei este uşor dizolvat de lichidul conţinut de celulele vii. Acesta este unul din motivele pentru care este delicat cu pielea şi chiar ajută la regenerarea celulară. În plus,firele îndepărtate cu zahăr cresc mult mai greu decât cele îndepărtate cu orice tip de ceară. Dacă în cazul epilării cu ceară a fost nevoie să le laşi mai mult timp să crească pentru a fi smulse,în cazul epilării cu zahăr se pot smulge firele de păr foarte scurte,aflate în faza anagenă (abia străpung epiderma). Acest lucru este important întrucât firele smulse în această fază duc la o epilare progresiv definitivă.

Cum se prepară

Stoarce o lămâie,de preferat verde,într-un bol şi adaugi un pahar cu zahăr. După ce obţii un sirop,pune recipientul la foc mic şi amestecă până când începe să fiarbă şi obţii o cremă maroniu-gălbuie. Ia fiertura de pe foc şi las-o să se răcească până ajunge la temperatura corpului. Aplică pe suprafeţele dorite,în direcţia de creştere a firelor de păr şi fă mişcări rapide şi apropiate de corp. Dacă amestecul este prea moale,pune-l din nou să fiarbă. Pentru firele cu rădăcină puternică,repetă mişcarea de mai multe ori.Recente

Colaj familia regala, femei insarcinate, shutterstock jpg
Cara Delevingne jpg
Nadia Comaneci 4 ok GettyImages 1206897168 jpg
horoscopul toamnei shutterstock 1556244503 jpg
cimpoierul reginei Sursa foto  Instagram jpg
Torpedoul masinii jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial Sursa Foto  Shutterstock jpg
printul charles si camilla parker bowles gettyimages 495794140 6 jpeg
Secretele dietei cu care Jamie Oliver a slabit usor  Sursa foto Shutterstock jpg
Ezra Miller ritualuri satanice Sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles atentat Sursă foto  Shutterstock jpg
Ce semnificație are inelul pe care regele Charles îl poartă, foto pinterest jpeg
Courteney Cox jpg
Regina înmormântare pălărie accesoriu jpg
Stranepotii reginei elisabeta jpeg
Marlyn Monroe si Frank Sinatra foto profimedia 0697582301 jpg
Se va schimba viaţa prinţului William şi a familiei sale  Sursa foto Instagram Kensingtonroyal jpg
omagiu adus reginei Elton John regina înmormântare Sursa foto  Shutterstock jpg
Vedete certate cu apa si sapunul, foto shutterstock jpg
Meredith Gray jpeg