Ce carbohidraţi este indicat să consumi şi pe care trebuie să-i eviţi pentru un ten fără cusur

Ştiai că dacă eviţi să consumi carbohidraţi simpli, există un risc mai mic să te confrunţi cu acnee şi cu puncte negre? Află care sunt cele mai periculoase alimente pentru ten şi cu ce le poţi înlocui.
Sucurile acidulate sau bogate în îndulcitori artificiali
Acestea afectează pielea mai mult decât îţi poţi imagina. Înlocuieşte-le cu sucuri naturale din fructe,pentru a preveni apariţia coşurilor şi a punctelor negre.
Zaharurile rafinate
Cu cât consumi mai multe alimente bogate în zaharuri,cu atât tenul tău are mai mult de suferit. Când intră în contact cu proteinele consumate,zaharurile duc la formarea de molecule care slăbesc colagenul de la nivelul pielii.
Din această cauză,tenul tău este mai vulnerabil în faţa razelor UV şi a substanţelor toxice care se găsesc în multe produse cosmetice,dar şi în mediul înconjurător.
Ca să previi aceste efecte neplăcute asupra tenului,consumă cât mai multe alimente naturale,precum fructe şi seminţe.
Produsele făinoase
Dacă obişnuieşti să consumi carbohidraţi simpli precum orez alb,paste şi alte produse pe bază de făină albă,tenul tău nu va putea fi lipsit de imperfecţiuni.
Cel mai bine este să consumi carbohidraţi complecşi-cât mai multe produse alimentare integrale.