Ce condiment îţi oferă un ten de invidiat

1 63648 original jpg jpeg

Aspectul fizic este foarte important pentru orice femeie, însă puţine dintre noi îşi permit să-şi cumpere cele mai scumpe creme sau tratamente de înfrumuseţare. Nici nu este nevoie dacă aflii ce condiment îţi oferă un ten de invidiat!

Pudra de turmeric este folosită de sute de ani atât drept condiment,cât şi ca remediu natural pentru numeroase probleme de sănătate. În trecut,femeile îşi conturau ochii cu pudră de turmeric pentru a-i evidenţia şi a-i face mai luminoşi. Află de ce neplăceri ale tenului te scapă pudra de turmeric.

Puncte roşii şi acnee

Nu ştii cum să ameliorezi acneea,iar rezultatele de la tratamentele antiacnee se lasă aşteptate? Atunci încearcă pudra de turmeric,deoarece are proprietăţi antiinflamatoare,care reduc roşeaţa şi grăbesc vindecarea. În acelaşi timp omoară microbii de pe suprafaţa pielii,care duc la înfundarea şi inflamarea porilor.

Este de ajuns să adaugi câţiva stropi de apă pe pudra de turmeric,amestecând până obţii o pastă. O poţi aplica doar pe zonele cu probleme sau o poţi întinde pe întreaga faţă. Aşteaptă 10 minute,după care îndepărteaz-o cu apă rece.

Elimină strălucirea feţei

Fie că ai tenul gras sau mixt,zona T (frunte,nas,obraji) este tot timpul lucioasă şi uleioasă. O soluţie ar fi să aplici mai multă pudră,dar asta înseamnă că îţi încarci şi mai mult tenul,iar în zilele caniculare de vară acest lucru este un coşmar.

Poţi ţine sub control această zonă cu o mască pe bază de pudră de turmeric. Combină un albuş de ou cu puţină pudră şi câteva picături de zeamă de lămâie. Bate bine şi aplică pe faţa demachiată şi spălată. Lasă să acţioneze 10 minute sau până simţi că faţa începe să te strângă. Clăteşte-te cu apă caldă. Aplică masca în mod regulat pentru a echilibra activitatea glandelor sebacee.

Ridurile şi liniile fine

Eşti într-o continuă luptă cu trecerea timpului şi vrei să păstrezi aspectul tânăr al chipului vreme îndelungată? Atunci tot pudra de turmericeste soluţia,fiind în truc antiîmbătrânire la îndemâna oricui.

Amestecă pudră de turmeric cu lapte şi suc de roşii şi aplică masca pe faţă şi pe gât. Las-o să acţioneze 30 de minute înainte să o îndepărtezi.

Îndepărtează celulele moarte

Pentru faţă ai nevoie de o exfoliere cât mai blândă,pentru ca tenul să fie strălucitor. Este recomandat ca exfolierea tenului să aibă loc de două ori pe săptămână,prin masaj uşor. Amestecă pudra de turmeric cu făină şi apă,până obţii o pastă. Masează faţa,prin mişcări circulare şi spală-te. Această pastă poate fi utilizată şi pentru coate,genunchi sau alte zone sensibile ale corpului.