Ce cosmetice îţi fac rău?

1 63653 original jpg jpeg

Cosmeticele se găsesc la orice colţ de drum, le cumperi din magazine, de la farmacie şi chiar virtual, de pe internet. Dar cum să te decizi printre sutele de produse? Şi care sunt cele mai bune? Iată cum să optezi pentru cosmetice sănătoase!

Cele mai toxice cosmetice sunt cele care provin din surse suspecte,sunt contrafăcute şi nu respectă legislaţia europeană. Ele au o concentraţie mai mare de ingrediente decât limita superioară stabilită. De exemplu,uită-te pe eticheta lor şi informează-te în legătură cu concentraţia de plumb,de arsen sau de crom. Ea trebuie să fie nulă.

Organismele europene de protecţia consumatorilor avertizează periodic privind substanţele care n-ar trebui să existe în produsele cosmetice şi care totuşi au fost depistate. Internetul,magazinele necertificate şi vânzătorii nespecializţi sunt printre cei care pot livra,chiar fără să ştie,astfel de produse dăunătoare.

Unele ingrediente toxice sunt iritative pentru piele. Altele,prin absorbţie,sunt de-a dreptul periculoase pentru sănătate. „Intoxicaţia cu aceste substanţe  poate duce la dereglări ale metabolismului,afecţiuni cardiace,cefalee,anemie,ameţeli şi chiar tulburări ale sistemului nervos. În plus,pot periclita o sarcină”,spune Mihaela Leventer,fondator clinica DermaStyle.

Unele substanţe sunt bănuite ca fiind cancerigene şi de aceea sunt propuse a fi scoase din produsele cosmetice.Pentru mai multă siguranţă,este recomandată folosirea dermatocosmeticelor din farmacii şi evitarea mărcilor de cosmetice necunoscute sau din surse obscure. Recente

Anitta jpg
Boala Pica jpg
Ryan Reynolds jpg
Oprah Winfrey jpg
POZA png
Shannen Doherty  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez jpg
Kate Middleton jpg
Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg